Clujenii de la Endava s-au aliat cu Worldplay pentru un centru de excelenţă

Endava a fost premiată pentru proiectul de software outsourcing al anului, în cadrul ediției 2017 a premiilor Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii (ANIS), pentru proiectele derulate cu Worldpay.

Colaborarea Endava cu Worldpay, lider la nivel global în tehnologii de procesare a plăților,  se axează pe dezvoltarea  de sisteme care susțin produsele și serviciile oferite clienților Worldpay la nivel internațional. Cele două companii au extins parteneriatul și au în vedere crearea unui centru de excelență în București.

Parteneriatul s-a concretizat în livrarea unei platforme de plăți de ultimă generație, îmbunătățirea serviciilor oferite de Worldpay procesatorilor prin portaluri de plăți, respectiv dezvoltarea unei noi suite de soluții digitale.

Juriul ANIS a analizat complexitatea programului, impactul estimat asupra business-ului, numărul de utilizatori și nivelul de implicare, în cadrul Galei care a celebrat excelența în industria de software și servicii din România.

“Ne bucurăm că echipele noastre sunt apreciate pentru dedicarea lor în livrarea de soluții care contribuie la succesul clienților nostri. Ne dorim să contribuim în continuare la dezvoltarea Worldpay, să participăm activ prin colaborarea noastră și să susținem Worldpay în obiectivul de a introduce noi abordări care să  facă diferența în domeniul plăților electronice la nivel global”, declară John Cotterell, director general al Endava.

“Vom continua să consolidăm parteneriatul puternic cu Endava, care a susținut cu succes echipele noastre de tehnologie, prin abordări inovative în dezvoltarea software. Suntem încântați să lucrăm îndeaproape cu Endava pentru a crea un centru de excelență tehnică în București. Datorită brandului puternic pe care Endava îl are în regiune, vom atrage specialiști talentați, aducând astfel o serie de noi capabilități pentru Worldpay”, afirmă Mark Kimber, Chief Information Officer, Worldpay.

Endava a absorbit anul trecut firma clujeană ISDC, noua organizaţie având acum 3.300 de angajați în centre de dezvoltare software și suport din România, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Columbia, Republica Moldova. Operaţiunea a venit în continuarea unor alte fuziuni și achiziții realizate de Endava în ultimii trei ani în Europa și în America de Nord.

Grupul britanic a ajuns la Cluj prin cumpărarea societăţii locale Alfa Global Solutions (AGS). Endava s-a format în urma fuziunii dintre companiile Brains Direct, Concise şi INSL, la care se adaugă centre de dezvoltare plasate în Cluj, Bucureşti şi Chişinău. Brains Direct era furnizor de IT şi dezvoltator de software pentru Europa de Est, iar Concise, o organizaţie bazată pe consultanţă şi pe servicii IT. Endava Cluj şi-a dublat, după preluare, efectivul de angajaţi.

AGS a luat fiinţă în 1997, ca societate cu capital integral românesc, devenind furnizor de software, testare şi suport tehnic. Endava România are sediul în clădirea United Business Center Tower din Cluj şi a înregistrat în 2015 o cifră anuală de afaceri de 217 milioane de lei, cu un profit net de 29 milioane. ISDC îşi desfăşoară activitatea în Floreşti şi a avut afaceri anuale de 32 de milioane de lei, profitul net fiind de 6,3 milioane.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii