Ceferiştii se pregătesc de grevă generală începând cu 1 octombrie

Sindicaliştii ameninţă că vor declanşa greva generală din 1 octombrie, dacă nu vor obţine o majorare a salariilor cu 10%.

Sindicatele protestează faţă de inexistenţa contractelor colective de muncă la CFR, CFR Marfă şi CFR Călători şi ameninţă cu declanşarea grevei generale de la 1 octombrie.

Organizaţiile sindicale reprezentative din domeniul feroviar anunţă că s-au întîlnit la sfîrşitul săptămînii trecute, la sediul Ministerului Transporturilor, cu reprezentanţii conducerilor Companiei Naţionale CFR SA, CFR Marfă SA şi CFR Călători SA, sub patronajul oficialilor din Ministerul Transporturilor.

Sindicatele au protestat faţă de lipsa contractelor colective de muncă la cele trei societăţi şi au solicitat ca viitoarele contracte, care urmează a fi încheiate, să prevadă o creştere salarială de minimum 10%, acordarea de tichete de masă pentru toate zilele lucrătoare din lună şi acoperirea nevoilor de personal, astfel încît salariaţii să nu mai fie nevoiţi să facă ore suplimentare.

De asemenea, organizaţiile sindicale au insistat ca în viitoarele contracte colective de muncă să fie prevăzute şi vouchere de vacanţă pentru salariaţi, începînd de la data de 1 ianuarie 2016.

Conducerile organizaţiilor sindicale au cerut celor trei societăţi de cale ferată ca încheierea contractelor colective de muncă să fie finalizată cel mai târziu până la sfârşitul lunii septembrie 2015.

Administraţiile societăţilor CN CFR, CFR Marfă şi CFR Călători s-au arătat deschise faţă de doleanţele şi propunerile organizaţiilor sindicale şi au primit ca sarcină din partea conducerii Ministerului Transporturilor ca pînă la data de 10 septembrie 2015 să facă propuneri concrete în sensul soluţionării cererilor formulate.

Sindicatele au avertizat că dacă administraţiile celor trei societăţi nu vor da curs solicitărilor lor pînă la sfîrşitul lunii septembrie, vor declanşa greva generală începînd cu 1 octombrie 2015.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.