Ce îşi doresc managerii de resurse umane de la angajaţii din Cluj

Impactul revoluției digitale asupra pieței muncii și asupra nevoilor de dezvoltare a abilităților și competențelor personalului din regiune a fost cercetat pe un eșantion de 274 de manageri de resurse umane (HR), directori generali și antreprenori din Cluj și București, în perioada octombrie-noiembrie.

Studiul Cluj Business Days (CBD) relevă că principalele abilități pe care managerii de HR și factorii de decizie din companiile din regiune le consideră a fi foarte importante atunci când angajează o persoană sunt învățarea activă, capacitatea de a rezolva probleme, abilitatea de asculta activ, abilitatea de utilizare a tehnicii de calcul și a internetului, flexibilitatea cognitivă, capacitatea de a înțelege textul citit și exprimarea orală, capacitatea de a analiza și de a lua decizii, creativitatea și, nu în ultimul rând, inteligența emoțională.

Printre modalitățile preferate de dezvoltare a abilităților angajaților se numără învățarea la locul de muncă (87,7% în Cluj), traininguri pentru echipă, organizate cu traineri interni (73,8% în Cluj), traininguri pentru echipă, susținute de traineri profesioniști (60% în Cluj), workshopuri interactive pentru încurajarea și învățarea prin schimb de experiență (60% în Cluj), seminarii și conferințe pe teme de interes pentru a afla noutăți, pentru a înțelege trendurile moderne, pentru a descoperi noi modalități de lucru și tehnologii.

O altă concluzie a studiului o constituie faptul că în București încurajarea cititului, a ascultării de materiale audio și vizionării de materiale video educaționale se află în Top 5 al celor mai eficiente modalități de dezvoltare a abilităților persoanelor aflate în subordine. În Cluj-Napoca pe primul plan se află învățarea ghidată și asistată de traineri, consultanți sau experți.

Principalele zone cu probleme în afacere, unde factorii de decizie din organizațiile din regiune ar dori să primească sfaturi, idei și sugestii pentru a-și îmbunătăți performanța sunt leadershipul și coordonarea echipei (51,6%), managementul schimbării (48,8%), managementul performanței în organizație (46,9%), gestionarea timpului (40,6%) și planificarea (39,1%).

Au fost identificate cinci domenii principale în care managerii ar investi pentru creșterea competențelor și dezvoltarea abilităților pentru echipa din subordine: creșterea productivității (38,5%), creativitate și inovație (36,9%), comunicare verbală (36,9%), inteligența emoțională (35,4%), luarea deciziilor (32,6%). CBC vor avea loc la Liberty Technology Park, în perioada 14-15 decembrie, şi vor grupa 40 de sesiuni, cu 100 de vorbitori.

 

Topul ariilor de interes pentru manageri (studiu CBD):

  • Creșterea implicării echipei                                           60,9%
  • Motivarea personalului din subordine                            56,3%
  • Atragerea talentelor în echipă                                       54,7%
  • Managementul performanței echipei                             42,2%
  • Leadership                                                                     40,6%
  • Dezvoltarea spiritului de echipă                                    35,9%
  • Managementul obiectivelor                                            35,9%
  • Dezvoltarea abilităților de comunicare                          34,4%
  • Dezvoltarea abilităților de a lua decizii sub presiune     32,8%
  • Managementul timpului                                                  32,8%
Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii