Cât ne costă o vacanţă de Valentine’s Day

30.000 de români vor pleca cu ocazia Valentine’s Day în minivacanțe, 90% dintre ei în țară, iar restul în străinătate. Cele mai căutate destinații interne sunt Predeal, Sinaia, Călimănești și Băile Felix, iar pe plan extern, minivacanțe în Austria și Bulgaria, potrivit Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Deoarece ziua îndrăgostiţilor va fi în timpul săptămânii, hotelierii au făcut oferte pentru cele două weekend-uri de dinainte şi după aceast eveniment. Pachetele speciale pregătite includ, în funcţie de imaginaţia hotelierilor: ciocolată, coșuri cu fructe, sticle de șampanie, cină romantică cu meniu specific evenimentului și muzică live, acces gratuit la piscină, saună, jacuzzi, duș emoțional, aromoterapie.

Cei mai mulţi turişti (28.000) au ales să petreacă cele două sfârșituri de săptămână în stațiunile din România. Pe primul loc se află Valea Prahovei, unde turiștii profită şi de stratul de zăpadă de pe pârtiile de schi. Pe Valea Prahovei, ofertele încep de la 200 de lei pentru sejur de 2 nopţi la un hotel de 3* cu mic dejun inclus şi ajung la 800 de lei pentru 2 nopţi la un hotel de 5*, cu mic dejun inclus.

Pentru această sărbătoare s-au pregătit şi hotelierii din staţiunile balneare, unde tarifele încep de la 150 de lei pentru sejur de 2 nopţi, la un hotel de 3* cu mic dejun şi ajung la 650 de lei pentru sejur de 2 nopţi, la un hotel 5* cu demipensiune. În topul preferinţelor se află staţiunile Băile Felix, Călimăneşti şi Sovata, deoarece aici se găsesc hoteluri moderne, dotate cu piscine interioare cu apă termală.

Hotelierii de pe litoralul românesc au pregătit oferte speciale pentru Ziua Îndrăgostiţilor, dedicate persoanelor romantice care vor să petreacă iarna câteva zile la malul mării. Majoritatea ofertelor sunt în hoteluri de 4*, unde tarifele încep de la 400 de lei pentru 2 nopţi cu mic dejun. Cele mai căutate oferte sunt adresate celor care nu şi-au planificat o minivacanță. Chiar dacă vor rămâne acasă, petrecerile la restaurante sau cluburi vor avea tematică specifică în aceste două weekend-uri, deoarece managerii de localuri organizează seri romantice.

Anul trecut destinaţia externă cea mai ofertată a fost Italia, fiind devansată anul acesta de Austria şi Bulgaria, datorită vremii favorabile pentru schi, care a lipsit anul trecut. Preţul pentru un sfârşit romantic de săptămână începe de la 100 de euro de persoană. La acesta se adaugă alte cheltuieli care includ o cină romantică şi alte  surprize pentru îndrăgostiţi. Destinatţiile romantice tradiţionale, Veneţia, Florenţa, Paris sunt în portofoliul agenţiilor de turism cu oferte începând de la 150 de euro de persoană.

Pentru cuplurile care preferă plajele însorite, agenţiile vin cu oferte mai scumpe: un sejur pe insulele Maldive în perioada 10-17 februarie costă începând de la 1.985 de euro, all inclusive, cu bilet avion. Studiul are la bază date obţinute pe baza estimărilor furnizate de membrii FPTR şi a sondajului aplicat unui operatorilor din turism care au fost analizate de Federaţia Patronatelor din Turismul Romanesc.

Sejur în ţară (3*)

 • Predeal                          200 lei/pers./ 2 nopţi
 • Băile Felix                     220 lei/ pers./ 2 nopţi
 • Sinaia                            250 lei/pers./ 2 nopţi
 • Călimăneşti                   250 lei/ pers./ 2 nopţi
 • Băile Herculane            250 lei/ pers./ 2 nopţi

Sejur în străinătate (3*)

 • Bulgaria                       50 euro/pers./ 3 nopţi
 • Italia                            150 euro/pers./ 3 nopţi
 • Turcia                           170 euro/pers./ 3 nopţi
 • Cehia                           210 euro/pers./ 3 nopţi
 • Austria                         220 euro/pers./3 nopţi
 • Spania                         260 euro/pers./ 3 nopţi
 • Franţa                          350 euro/pers./ 3 nopţi
Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii