Cât ne costă o vacanţă cu avionul de Cluj pe litoralul românesc

Primele sejururi cu aeronave charter pe traseul Cluj – Constanţa vor fi posibile de pe 18 iunie. Avionul va decola dinspre Someşeni în fiecare duminică în sezonul estival, iar organizatorii cursei spun că vom ajunge acolo mult mai repede şi mult mai relaxaţi decât cu maşina. 

Operatorul de turism Paradis – Vacanţe de Vis a anunţat că va organiza din vară zboruri săptămânale către litoralul românesc, dinspre Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi. Cursele, operate cu o aeronavă de 120 de locuri a Blue Air, vor avea loc în fiecare duminică din Cluj.

“Turiștii vor fi preluați de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu (Constanţa) şi duşi la hotelurile în care sunt cazaţi, cu însoţitor pentru fiecare mijloc de transport. Cei care aleg să meargă la mare cu charterul vor plăti 100 de euro în plus pentru pachetul turistic, care include zbor, cazare şi transfer”, precizează Aurelian Marin, directorul general Paradis – Vacanţe de Vis.

Bagaje de 35 de kilograme incluse în preţ

Primele plecări pe rutele Timişoara – Constanţa şi Cluj – Constanţa vor fi în 18 iunie, iar pe ruta Iaşi – Constanţa, în 19 iunie. În costul biletului de avion sunt incluse un bagaj de mână de 10 kg/persoană şi un bagaj de cală de 25 kg/persoană.

Cum arată o ofertă specială, care include pachet turistic cu zbor charter: pentru hotelul Zenith din Mamaia, de 4 stele, un pachet cu intrare în 18 iunie şi şedere de 7 nopţi va costa 949 de lei de persoană. Printre serviciile incluse se vor număra taxele de aeroport, şi transferurile aeroport-hotel-aeroport.

Un zbor regulat va costa 200 de euro în sezon

“În ultima vreme au fost introduse şi zboruri regulate către Constanța din oraşe importante ale ţării. Dacă un turist ar dori să cumpere acum un bilet dus-întors pentru sezonul estival, preţul sare de 100 de euro, iar cu cât se apropie vara, cu atât va fi mai scump, putând ajunge la 150-200 de euro. Avantajul în cazul zborului charter e că tarifele se vor menţine indiferent când cumperi”, a adăugat Marin.

Costul unui transport cu automobilul de la Timişoara, Cluj sau Iaşi la mare presupune nu doar benzina, ci şi uzura maşinii, parcările, masa de pe drum şi se ridică la 250 de euro de automobil. Diferenţa cu avionul este că turistul ajunge într-o oră la Constanța, e preluat de la aeroport şi dus la hotel, iar pe traseu primeşte informaţii legat de sejurul lui şi despre anumite formalităţi, dar şi despre ce se întâmplă în acea perioadă la mare şi ce evenimente sunt.

Orarul zborurilor

Cluj – Constanţa                       19:00-20:00

Constanţa – Cluj                       17:30-18:30

Timişoara – Constanţa              15:15-16:30

Constanta – Timişoara             13:30-14:45

Iaşi – Constanţa                        11:15-12:00

Constanţa – Iaşi                        10:00-10:45

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii