Câştigătorii unei competiţii de tehnologie de la Cluj vor fi trimişi în Silicon Valley

Câștigătorii competiției Startup Avalanche, ce va avea loc între 17 și 20 iunie, vor pleca spre Silicon Valley, unde sunt aşteptaţi de unii dintre cei mai importanţi investitori şi fonduri de investiţii în tehnologie.

Startup Avalanche, de la Cluj, este una dintre cele mai importante competiţii de startup-uri de tehnologie din sud-estul Europei. Încă de la prima ediție, cele mai bune startup-uri din ţări diferite şi-au prezentat proiectele în faţa a zeci de investitori din întreaga lume.
Anul acesta, speakerii și juriul includ investitori de top la nivel european în startup-uri, incluzând nume precum Stefan Glaenzer, fondatorul Passion Capital, Alexis Bonte – Atomico, sau Khaled Helioui, investitor de tip angel în companii precum Uber, Student.com.

„Ne bucurăm că, împreună cu Techsylvania, reușim să creăm oportunități atât pentru startup-urile aflate la început de drum, cât și pentru investitori și întreaga comunitate. Câștigătorii compeţitiei vor pleca în Silicon Valley, unde se vor întâlni cu unii dintre cei mai mari investitori şi fonduri de investiţii în tehnologie din lume, pentru a-și promova proiectul la nivel internațional”, a declarat Jennifer Austin, cofondatoare a Risky Business.

Anul trecut, competiția a adunat startup-uri din nouă țări din Europa și America, care și-au prezentat proiectele în faţa a zeci de investitori din lume. Echipa câștigătoare a ediției din 2016 a fost un startup accelerat de fondatorii Risky Business. Membrii echipei au beneficiat de o bursă în cadrul Universității Draper, una dintre cele mai mari academii antreprenoriale din Silicon Valley.

Startup Avalanche este organizată de Techsylvania în parteneriat cu Risky Business, primul fond de accelerare din România. Techsylvania este unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din estul Europei, care adună speakeri internaționali, printre care investitori, antreprenori și lideri ai industriei.

Risky Business este un fond de accelerare privat, pornit la Cluj în ianuarie, ce reuneşte 30 dintre cei mai proeminenţi investitori din Transilvania. Risky Business este primul program de accelerare din România ce investeşte în startup-urile selectate, având la dispoziţie 250.000 de euro pentru primul an de activitate. Risky Business alocă 20.000 de euro per startup, cu o coinvestiţie de până la 100.000 de euro din partea investitorilor săi.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii