Carrefour vrea să păstreze angajaţii Billa. Cinci magazine transformate la Cluj

Procesul de schimbare a profilului supermarketurilor Billa în Carrefour a debutat în această lună şi se va finaliza în 2017, după ce grupul francez a preluat reţeaua de 86 de unităţi existente în România.

Carrefour a deschis pe 1 martie primul magazin Billa remodelat şi redeschis sub brandul Market de la data preluării, pe 29 iunie 2016, a celor 86 de magazine Billa în România. În 2015, Carrefour anunța semnarea unui acord de achiziție a societății Billa România cu grupul german Rewe.

În a doua etapă, pe 29 iunie 2016, Consiliului Concurenței a aprobat achizitia magazinelor. Din 4 iulie 2016 a urmat a treia etapă, de cunoaștere, care a debutat printr-o caravană de vizite ale noii conduceri în cele 86 de magazine din toată țara la care au luat parte inclusiv membrii top managementului Carrefour România.

„După caravana vizitelor în magazinele Billa din toată țara, a venit momentul celei de-a patra etape în care rezultatele călătoriei noastre s-au materializat și întreaga noastră activitate este sincronizată și integrată. Până la finalul anului toate aceste magazine vor fi remodelate. Încă de la început ne-am angajat că vom integra toți angajații Billa care vor dori să rămână lângă noi. Angajații de la Billa care vor deveni angajați Market”, a declarat Jean Baptiste Dernoncourt, director general al Carrefour România.

Billa avea cinci magazine în judeţul Cluj, dintre care unul în Turda, pe strada Republicii. Cele din reşedinţa de judeţ sunt amplasate pe Calea Dorobanţilor, Calea Floreşti, strada Regele Ferdinand şi strada Louis Pasteur, iar primele două vor deveni Carrefour din această primăvară. Cu 10.100 de magazine în 34 de țări, grupul Carrefour este al doilea retailer mondial și numărul unu în Europa.

În România, Carrefour numără 290 de magazine dintre care 32 hipermarketuri, 118 supermarketuri, 54 magazine de proximitate, 86 de magazine Billa şi un magazin de comerț online. Principalii săi concurenţi din România sunt Auchan, Kaufland, Cora (hipermarketuri), Lidl, Profi, Penny Market, Mega Image, Unicarm, Oncos (supermarketuri), Metro, Selgros (cash&carry).

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii