politia locala

Care sunt cele mai sigure cartiere ale Clujului

Sopor, Gruia, Grigorescu, Hasdeu şi Becaş ocupă primele locuri în topul celor mai sigure zone din Cluj-Napoca, relevă o analiză a portalului imobiliar Storia. La nivel naţional oraşele în care locuitorii au cea mai siguranţă sunt considerate de către aceştia Oradea, Braşov şi Cluj-Napoca.

Oradea este orașul cu cel mai ridicat grad de siguranță din țară. Topul continuă cu Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântu Gheorghe, Timișoara. Municipiul București se clasează pe poziția a noua. La polul opus, orașele desemnate ca fiind cele mai puțin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacău, Călărași, Târgoviște, urmate de Vaslui, Piatra Neamț, Galați și Reșița.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a primit cel mai bun scor de siguranță, urmată de Crișana, București și Ilfov. La polul opus, Maramureș și Moldova au obținut cel mai mic punctaj, fiind evaluate că fiind cele mai nesigure regiuni din țara.

Orașele care au avut cele mai mari note la capitolul siguranță sunt cele cu un produs intern brut ridicat. Primele locuri sunt ocupate de orașe cu un număr mare de locuitori, peste 300.000, și cu o rată a șomajului scăzută (sub 4%). Cele mai nesigure orașe sunt cele sub 100.000 de locuitori și o rată a șomajului de peste 8%.

În perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017, Storia.ro a desfășurat un studiu complex privind siguranța orașelor și cartierelor din România, bazat pe evaluările acordate de zonelor în care locuiesc. Acesta face parte dintr-un program amplu de cercetare, care se va desfășura pe tot parcursul anului.

Printre criteriile de evaluare se numără costul vieții, accesul la instituțiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curățenia și zgomotul din mediul urban, spațiile verzi, situația transportului public sau accesul la instituțiile educaționale. Studiul a fost realizat în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research, pe 93.532 de utilizatori ai platformei OLX, femei și bărbați.

Zone sigure din Cluj

Sopor                    100%

Gruia                     91,8%

Grigorescu            87,6%

Hasdeu                 88,8%

Becaş                   85,0%

Gheorgheni          83,1%

Mureşanu             81,8%

Zorilor                  81,0%

Între Lacuri          78,9%

Borhanci              78,5%

 

Zone nesigure din Cluj

Horea                   57,1%

Oaşului                 57,5%

M. Viteazul           59,3%

Gară                      59,4%

Baciu                    61,9%

Aeroport               63,2%

Calea Turzii           63,2%

Iris                        64,2%

A. Vlaicu               63,3%

Bulgaria               66,9%

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii