BREAKING NEWS. Iohannis: Teatrele, cinematografele, restaurantele se vor putea deschide, probabil, de la 1 septembrie, în condiții speciale

Președintele României, Klaus Iohannis, a ținut, miercuri, o conferință de presă în care a vorbit, printre altele, despre posibilitatea deschiderii teatrelor, cinematografelor și restaurantelor în viitorul apropiat. Șeful de stat a declarat că acestea se vor putea deschide, probabil, de la 1 septembrie, în condiții speciale, stabilite de specialiști.

Alte declarații:

  • Pe 27 august debutează campania electorală. Este pentru prima dată când scrutinul și campania se vor desfășura în condiții speciale din cauza Covid. Obiectivul este de a organiza alegerile în deplină siguranță. Acest lucru este posibil dacă vom respecta un set de măsuri și reguli. Există precedente, sunt țări care au organizat alegeri, fără ca acest lucru să fi avut un impact asupra numărului de infectări.
  • Un scenariu cu risc zero nu există, dar riscul poate fi redus la un minim prin respectarea măsurilor. Am solicitat guvernului să desfășoare o campanie de informare cu privire la aceste proceduri, astfel încât toată lumea să știe ce este permis și ce nu.
  • Fac apel la responsabilitate și aici mă adresez candidaților și echipelor de campanie: Respectați toate regulile! Orice încălcare a normelor va trebui drastic sancționată. Alegeri în absența unei campanii nu pot fi concepute.
  • Este dăunător pentru democrație să amâni pe termen nedefinit alegerile. Democrația nu poate fi pusă între paranteze. Alegerile sunt fundamentul democrației. Alegerile locale în România au fost deja amânate. Acum știm care sunt măsurile care limitează răspândirea coronavirusului, de aceea putem avea un proces corect, care să se desfășoare în siguranță.
  • Dragi români este important ca voi să decideți cine va conduce comunitatea în care trăiți pentru următorii patru ani. Să-i alegeți în cunoștință de cauză pe cei care vă inspiră încredere. În încheiere, este esențial să facem tot ce tine de noi ca democrația să fie protejată în această perioadă dificilă.
  • Este important ca activitatea să se reia în condiții de siguranță. Teatrele și cinematografele se vor putea deschide probabil cu 1 septembrie, în condiții speciale. Este important ca acolo unde condițiile permit să se reia actul de cultură. Ce am fi fără cultură.
  • Al doilea sector, Horeca, cred că este normal să se reia activitatea acolo unde se poate. Vremea se răcește, terasele se vor închide. Consider că după 1 septembrie, restaurantele se vor putea deschide. În esență se vor putea deschide, dar numai acolo unde este sigur. Chestiunile tehnice vor fi stabilite în comisia specialiștilor. 

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.