Banca Transilvania va promova educaţia bursieră în cluburile Rotary

Bursa de Valori București (BVB) şi Rotary International District 2241 au semnat un parteneriat prin care vor contribui la dezvoltarea educației în arii precum economia, investițiile financiare și antreprenoriatul prin programe de mentorat.

„Încurajăm și alte organizații, asociații și chiar companii să urmeze pașii Clubului Rotary și să își susțină membrii și angajații prin participarea la cursuri gratuite de educație financiară și piață de capital. Împreună avem o șansă mai mare de reușită”, a declarat Lucian Anghel, președintele BVB.

Parteneriatul a fost semnat marți de către Mircea Solovăstru, guvernatorul Rotary International District 2241, și de Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB. Pe parcursul anului, bursa va organiza o serie de seminarii educaționale și întâlniri în cadrul cărora va prezenta membrilor Rotary activitatea, proiectele și programele sale. Aceasta implică organizarea de seminarii educaționale „Fluent în finanțe” în țară, precum și proiectul pilot educațional „Invest Quest”.

Ultimul va consta în cinci întâlniri în care vor fi dezbătute subiecte legate de educație antreprenorială și investiții financiare. Printre speakerii proiectului se regăsesc Dan Rusu (BT), Cristian Logofătu (Bittnet Systems), Cosmin Mălureanu (Ascendia), Adrian Mitroi (lector universitar), Sergiu Neguț (business angel).

„Îi încurajăm pe tineri, dar și pe rotarienii din alte domenii de activitate decât cel al pieței de capital să descopere un subiect poate prea puțin promovat în societatea românească. Prin implementarea proiectului vom avea ocazia să punem la dispoziția pieței de capital oameni noi ce își pot aprofunda cunoștințele și care pot deveni viitori profesioniști din ringul bursei”, a precizat Solovăstru.

Competiţie de tranzacţionare virtuală

„Programul se bazează pe inițiativele strategice derulate de BVB pentru investitori, intermediari financiari profesioniști și antreprenori și servește obiectivului nostru de a crea grupuri de competențe, abilități și cunoștințe”, spune Sobolewski.

Adițional modulelor educaționale, o competiție de tranzacționare virtuală demonstrativă se va derula în perioada 5 aprilie – 31 mai, cu scopul de a oferi participanților o experiență similară celei de a tranzacționa real pe platforma de tranzacționare Arena-XT a BVB. Câștigător va fi concurentul care obține cel mai bun randament pentru un portofoliu virtual de 20.000 de lei.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii