Banca Transilvania îşi va răscumpăra 10 milioane de acţiuni

10 milioane de titluri Banca Transilvania ar urma să fie achiziționate de societatea bancară clujeană de pe Bursa de Valori Bucureşti din piață în baza unui program de răscumpărări aprobat în adunarea generală a acționarilor.

Conducerea BT a anunțat că va iniția programul de răscumpărare prin achiziționarea unui număr de maximum 10 milioane de acțiuni proprii din cele 25 milioane de titluri cât s-ar ridica întregul program de buy-back aprobat în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor din 27 aprilie 2016.

Titlurile vor fi achiziționate din piața secundară la prețuri până la maximum 3,5 lei/acțiune. La ultimul preț de 2,70lei/acțiune, rezultă o valoare a pachetului preconizat a fi răscumpărat de 27 de milioane de lei. BT a ajuns a doua bancă în România în 2016, depășind la active BRD Societe Generale. BT avea active de 11 miliarde de euro.

„În 2016 am reuşit să obținem rezultate bune din punctul de vedere al creşterii organice şi al profitabilității, după un an de integrare şi fuziune cu Volksbank România. Chiar dacă avem ținte mari şi planuri ambițioase, menținem politica prudentă de creditare şi rămânem la un nivel adecvat de acoperire a expunerilor cu provizioane”, a declarat  Ömer Tetik, director general al BT.
Veniturile operaționale ale băncii clujene au ajuns la 2,8 miliarde de lei, iar profitul net, la 1,23 miliarde, incluzând venitul din creanțe din impozit amânat, anunţă administratorii acesteia. La nivelul grupului financiar BT, veniturile operaționale au ajuns la 2,98 miliarde de lei, iar profitul net, la 1,28 miliarde, potrivit raportului anual al Consiliului de Administraţie. Activele băncii sunt de 51,7 miliarde de lei, creditele nete, de 27,2 miliarde, iar resursele atrase de la clienți, de 41,9 miliarde.
Creditele neperformante, cu restanțe mai mari de trei luni, reprezintă 4,62% din totalul portofoliului de credite al BT. Raportul administratorilor precizează că acoperirea creditelor neperformante cu provizioane aferente și garanții ipotecare este la un nivel confortabil, de 117%, în conformitate cu apetitul de risc al băncii. Solvabilitatea BT, luând în considerare profitul pe 2016, este de 18,5%, iar fără profit ajunge la 15,69%.
Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii