Banca Transilvania este în topul randamentelor la bursă

Societatea bancară din Cluj ocupă poziţia a cincea în clasamentul randamentelor din acest an de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), întocmit după companiile aflate în componenţa principalilor indici bursieri, BET şi BET-FI.

Pe prima poziţie pe 2017 se găseşte Nuclearelectrica, urmată de Transgaz şi de Romgaz. În topul pe ultimele 12 luni se găsesc, de asemenea, Transgaz, Petrom şi Nuclearelectrica, în această ordine, dar apare şi BRD. BT se afla pe locul I în privinţa dividendelor din 2015 raportate la preţurile curente, clasament unde era urmată de Societatea de Investiţii Financiare Transilvania şi de Romgaz.

La sfârşitul anului 2016, BT a ajuns pe locul doi în sistemul bancar românesc, în funcţie de active, având o cotă de piaţă de 13,18%. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de afaceri: corporate, întreprinderi mici şi mijlocii, respectiv retail, iar la nivel de sectoare ale economiei îşi concentrează atenţia pe agricultură, sănătate şi fonduri europene.

BT are peste 7.000 de angajaţi, o reţea formată din 550 de unităţi şi 2 milioane de clienţi activi. Aceasta a rămas constantă în strategia de susţinere a economiei private din România, jucând an de an rolul de finanţator al acesteia. Principalii săi concurenţi la nivel naţional sunt BCR şi BRD

Top randamente BVB 2017

  1. Nuclearelectrica          36,9%
  2. Transgaz                      27,8%
  3. Romgaz                       22,6%
  4. Petrom                        16,0%
  5. BT                               15,9%
Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii