Banca Transilvania- 6 milioane de euro pentru angajaţi

Societatea bancară din Cluj a finalizat luni răscumpărarea a 10 milioane de acţiuni în cinci săptămâni. Ultimele şase tranzacţii au însumat acţiuni de 5,4 milioane de lei.

Intermediarul tranzacţiilor a fost societatea de servicii de investiţii financiare BT Capital Partners, divizia de brokeraj a grupului financiar clujean, iar motivul îl reprezintă o decizie a acţionarilor societăţii din 27 aprilie 2016, care prevedea răscumpărarea de titluri proprii pentru recompensarea angajaţilor, a precizat Omer Tetik, directorul general al BT.

Ultimele tranzacţii au avut loc în perioada 20-27 martie şi au implicat aproape 2 milioane de titluri, valoarea operaţiunilor ridicându-se la 5,43 de milioane de lei, conform unui raport trimis Bursei de Valori Bucureşti.

Preţurile la care s-au efectuat aceste operaţiuni se ridică între 2,69 şi 2,75 lei pe unitate, în fiecare dintre zile realizându-se tranzacţii de răscumpărare în volume de la 200.000 la 400.000 de titluri. Programul de răscumpărare iniţiat în februarie de BT a însumat 10 milioane de acţiuni, în valoare de 27 milioane de lei.

Răscumpărarea acţiunilor continuă

Membrii Consiliului de Administraţie au propus şi pentru acest an răscumpărări de acţiuni de către BT. Propunerea este pentru cel mult 25 de milioane de acţiuni proprii, la un preţ maxim de 3,5 lei la momentul achiziţiei.

Strategia băncii vizează implementarea unui sistem de remunerare şi derularea unui program de fidelizare a personalului băncii pe o perioadă de cel puţin trei ani, dar şi plata unor remuneraţii fixe către acesta.

Aministratorii BT au propus distribuirea a 19% din profitul pe anul trecut pentru dividende pentru acţionari, dar şi o majorare de capital de 695 de milioane de lei, prin emisia de acţiuni gratuite acordate acţionarilor înregistraţi la data de 4 august 2017, care ar urca randamentul din profitul din 2016 la 21%.

Banca din Cluj a depăşit anul trecut Banca Română pentru Dezvoltare – Groupe Societe Generale în clasamentul naţional al băncilor în funcţie de active. Cele mai mari profituri le-au avut anul trecut BT (1,2 miliarde de lei), BCR (1 miliard), BRD (0,7 miliarde), ING Bank (0,4 miliarde) şi UniCredit Bank (0,2 miliarde), câştigul net al sistemului bancar din România ridicându-se la 4,3 miliarde de lei.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii