Banca lui Horia Ciorcilă creditează fabrica lui Dorel Goia

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Consiliul de Administraţie (CA) al combinatului Teraplast a decis aprobat contractarea de credite de investiţii şi linii de creditare de 51,6 milioane de lei.

Procesatorul de PVC va accesa un plafon global de exploatare utilizabil sub formă de linii de credit de 27,9 milioane de lei, credite pentru investiţii de 17,3 milioane  lei şi un „commercial agreement” de 6,3 milioane. A fost aprobată şi garantarea de către Teraplast a creditelor accesate de la Banca Transilvania (BT) Cluj de către subsidiarele grupului industrial bistriţean, până la maximum 6,2 milioane de euro.

Grupul şi-a bugetat pentru acest an afaceri de 434,6 milioane lei şi un profit net de 38,1 milioane. Valoarea estimată a profitului înainte de impozitare în 2017 este de 63,3 milioane de lei. În primele trei luni din 2017 grupul a realizat afaceri de 66,5 milioane, un profit net de 1,6 milioane şi unul brut de 6,6 milioane. Acţionarii Teraplast au aprobat acordarea unui dividend de 0,016 lei/acţiune şi alocarea pentru fiecare acţionar a câte unei acţiuni gratuite la fiecare 1,95 titluri deţinute.

Schimbări repetate la vârf

Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din România și unul dintre principalii producători de materiale pentru piața construcțiilor și instalațiilor, a numit-o pe Mirela Pop în funcția de director general, după ce CA a aprobat încetarea, prin acordul părților, a mandatului lui Mihai Hoţoleanu.

Acum societatea activează în parcul industrial Teraplast Bistriţa, pe 20 ha. Grupul include societatea Teraplast, subsidiarele Plastsistem, Teraglass (din 2015), Teraplast Moldova, Teraplast Logistic (din 2016), Politub (entitate controlată în comun). Cel mai mare acţionar al Teraplast este omul de afaceri clujean Dorel Goia, cu 46,7% din capitalul social, în timp ce fondul KJK are 10,03%.

Un om cu performanțe dovedite

“Odată cu hotărârea lui Mircea Hoţoleanu de a părăsi compania din motive personale, am decis să promovăm în funcția de director general un om cu performanțe dovedite în cadrul grupului”, a declarat Dorel Goia, președintele CA. Grupul a obţinut anul trecut un profit net de 40 de milioane de lei, la o cifră de afaceri de 398 de milioane.

Dorel Goia, un om cu aţiuni în mai multe companii

O altă companie din domeniul construcțiilor la care Goia este acționar e ACI Cluj. Acesta este cotat cu o avere de 55 de milioane de euro în Top Capital. Goia mai controlează afacerile La Casa (reţea de panificaţie şi restaurante), Maestro Business Center (centru de afaceri) şi are deţineri pe piaţa de capital şi investiţii imobiliare. El este asociat cu preşedintele BT, Horia Ciorcilă, în mai multe afaceri, îndeosebi în sectorul dezvoltărilor imobiliare.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău