Avioanele ieftine de Bucureşti au succes la Cluj

Cel mai mare transportator aerian din România a atras 100.000 de pasageri pe ruta sa internă dintre Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Wizz Air a lansat în iulie 2016 ruta ce face legătura între două dintre cele mai importante oraşe din ţară. Aceasta are o frecvenţă de 10 zboruri pe lună. Pentru 2017, din România, operatorul a anunţat 14 noi rute către nouă ţări, cum ar Lamezia Terme, Malta, Larnaca, Varşovia, Bratislava sau Stockholm.

Compania are 133 de rute către 20 de ţări din Europa, de pe 9 aeroporturi locale. Anul acesta, Wizz va avea alocate 22 de aeronave în ţara noastră, inclusiv 5 Airbus A321, cu 230 de locuri, şi va angaja 750 de membri de echipaj.

“Wizz Air a început o nouă  etapă în transportul aerian intern prin lansarea rutei Bucureşti – Cluj-Napoca, iar astăzi suntem încântaţi să sărbătorim un reper important: 100.000 de pasageri transportaţi între cele două oraşe”, a declarat Sorina Ratz, communications manager.

Wizz Air este cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 77 de aeronave Airbus şi oferă 500 de rute între 40 de ţări. Compania are 3.000 de angajaţi şi a transportat 23 de milioane de pasageri în 2016.

După anunţul din primăvara lui 2016 al Blue Air, care percepe preţuri începând de la 89 de lei pe zbor spre București, Wizz a venit cu tarife începând cu 39 de lei, din 22 iulie. Principalul său concurent low-cost, Ryanair, avea intenția de a introduce aeronave pe traseul respectiv, dar după ce Wizz și Blue au informat că vor opera pe ruta spre Otopeni, a renunţat. Pe acelaşi segment activează şi compania naţională de linie TAROM, cu mai multe curse zilnice, care are preţuri mult mai mari.

Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a înregistrat anul trecut un trafic de 1,88 milioane de pasageri, cu 59,4% în plus faţă de 2014 şi cu 26,7% în comparaţie cu 2015. Pe AIAIC operează companiile ABC Air Hungary, Airest, ASL Airlines, Atlasglobal, Austrian Airlines, Blue Air, Lot Polish Airlines, Lufthansa, Silver Air, Tarom, Turkish Airlines, Vueling Airlines, Wizz Air.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii