Anul viitor: creştere a PIB-ului de 4 la sută în Regiunea Nord-Vest

PIB-ul României va creşte anul viitor cu 4,1%, cele mai mari creşteri -de 4,2 % – urmând a fi realizate în regiunile d dezvoltare Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia şi Centru.

Conform perspectivei principalilor indicatori economico-sociali în profit teritorial, publicată de Comisia Naţională de Prognoză, în regiunile Sud-Est şi Vest creşterea economică va fi de 4,1%, în Nord-Vest şi Bucureşti-Ilfov de 4%, în timp ce avansul cel mai mic, de 3,9 %, va aparţine regiuniiNord-Est.
În 2017, creşterea economică la nivel naţional va fi de 4,2%, cu un avans de 4,1% în Nord-Est şi Bucureşti-Ilfov, 4,2% în Sud-Est, Sud Muntenia, Vest, şi Nord-Vest şi de 4,3% în Sud-Vest Oltenia şi Centru.

Regiunea Bucureşti-Ilfov va avea, în 2018, cea mai mică creştere a PIB, de 4,3%, în timp ce avansul cel mai semnificativ, de 4,6%, va fi înregistrat în regiunile Sud-Vest Oltenia şi Centru.

Media la nivel naţional este estimată de CNP la 4,5 %. Pentru anul viitor CNP estimează o creştere economică de 3,6%, pe primul loc urmînd să se afle regiunea Sud-Vest Oltenia-cu 4,1%, iar pe ultimul Sud Muntenia –cu 2,6%.

CM