Antreprenorii clujeni se bat pe cursurile Universităţii Harvard

114 persoane au participat anul acesta la workshopuri pentru îmbogățirea competențelor antreprenoriale în cadrul programului UNCTAD/EMPRETEC – România, implementat de Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), în sprijinul întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM).

Cursurile s-au desfășurat pe parcursul a nouă zile calendaristice în Cluj-Napoca, Craiova, Constanța şi Iași, fiind dezvoltate de Universitatea Harvard împreună cu Management Systems International și cu McBeer & Co. Bugetul alocat programului pentru anul 2016 a fost de 500.000 de lei.

„Antreprenorii sunt interesați să dobândească cunoștințe și abilități care să-i ajute în dezvoltarea afacerii iar acest lucru se vede și în faptul că ei se înscriu la tot mai multe cursuri organizate atât de sectorul public, cât și de cel privat. Este o foarte mare nevoie ca programele naționale și politicile publice să fie axate pe educarea și formarea de competențe.

Numărul de persoane înscrise la workshopuri a fost mai mare decât limita maximă de 30 de persoane per curs. Un alt exemplu poate fi „Primul meu business plan”, un proiect asemănător, care este dedicat educației antreprenoriale pentru studenți”, a declarat Claudiu Vrînceanu, secretar de stat în cadrul MECRMA.

Prima ţară din Europa în care se aplică acest program

EMPRETEC este un program internaţional pentru dezvoltarea şi sprijinirea antreprenorilor, desfăşurat sub egida Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare (UNCTAD – Geneva), fiind operaţional în 32 de ţări din America Centrală, America Latină, Africa şi Orientul Mijlociu.

Programul oferă întreprinzătorilor instruire şi asistenţă tehnică, precum şi un cadru instituţional pentru dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale şi creşterea competitivităţii pe piaţa locală şi internaţională a întreprinderilor mici şi mijlocii.

România este prima ţară din Europa în care se implementează acest program. Grupul ţintă din ţara noastră a inclus antreprenori existenţi sau potenţiali precum şi top manageri, inclusiv specialişti din organizaţii publice sau private presupuşi a se comporta de o manieră antreprenorială sau managerială.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii