Antreprenorii ardeleni vor beneficia de vouchere de până la 60.000 de euro pentru inovare

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, partener în cadrul proiectului Neptune, a lansat o schemă de vouchere şi servicii suport pentru inovare şi antreprenoriat, care se adresează microîntreprinderilor, întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) şi viitorilor antreprenori.

Bugetul total alocat pentru regiune este de 270.000 de euro. Voucherele reprezintă o modalitate de a oferi sprijin financiar direct şi nerambursabil 100%, sumele fiind între 5.000 şi 60.000 de euro, IMM-urilor şi viitorilor antreprenori din Transilvania de Nord.

Acestea vor avea oportunitatea de a beneficia de acoperirea integrală a costurilor pentru servicii de proprietate intelectuală, consultanţă juridică şi asistenţă în vederea certificării, dezvoltare tehnologică de produs sau proces, dezvoltare de soluţii informatice, transfer tehnologic, prototipare, servicii şi documentaţie pentru internaţionalizare, incubare şi servicii suport pentru antreprenoriat.

Înscrierile pot fi făcute individual sau în parteneriat cu firme din regiunile Neptune de către IMM-uri şi viitori antreprenori din domenii ca tehnologia informaţiilor, energie, mediu, agricultură, apă, care pot contribui la dezvoltarea sectoarelor managementul resurselor de apă în mediul urban şi rural, logistică portuară, transport maritim şi fluvial, mediu şi energie regenerabilă hidroelectrică.

Documentaţia este disponibilă pe site-ul proiectului Neptune. Sunt prevăzute două date limită pentru transmiterera aplicaţiei pe internet: 15 martie şi 15 septembrie. Proiectele înaintate vor avea ca termen maxim de finalizare octombrie 2018.

Obiectivul schemei de vouchere Neptune este de a sprijini inovarea, antreprenoriatul şi colaborările transfrontaliere în industriile albastre în regiunile partenere: Nord-Vest (România), Noua Aquitanie, Occitania, Provence-Alpi-Coasta de Azur (Franţa), Attica, Grecia de Vest (Grecia), Lombardia (Italia), Ţara Bascilor, Catalonia (Spania), Polonia, Suedia.

Un pachet de servicii suport pentru inovare, internaţionalizare şi antreprenoriat, furnizat de partenerii Neptune este disponibil în cadrul apelului de finanţare. Proiectul, finanţat din programul de cercetare-dezvoltare-inovare Orizont 2020 al Comisiei Europene, dispune de un buget de 4,1 milioane de euro la nivelul celor 11 parteneri, 75% fiind dedicat susţinerii directe a IMM-urilor prin schema de vouchere şi prin serviciile suport acordate de către parteneri.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii