ANAF a realizat în iulie cele mai mari venituri din istoria sa

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

ANAF a reușit trei recorduri istorice în luna iulie.

Au fost realizate cele mai mari venituri lunare din toată istoria ANAF – 26,8 miliarde lei.

S-a înregistrat cea mai mare depășire a programului de încasări venituri bugetare de la înființarea ANAF – plus 2,9 miliarde de lei.

Tot în iulie a fost cel mai mare volum al TVA restituit, cumulat în primele 7 luni– 10,24 miliarde de lei.

  • ANAF a făcut o prioritate din aplicarea unor politici coerente pro contribuabili concretizate în: acțiuni de prevenție și informare a contribuabilului;
  • mutarea accentului de la întocmirea de sesizări penale către încasarea efectivă a debitelor la bugetul de stat. Semnificativ în acest sens este faptul că a fost eliminat indicatorul sesizări penale utilizat la evaluarea inspectorilor antifraudă și inspectie fiscală.
  • informarea contribuabililor privind beneficiile înlesnirilor la plată și acordarea de cât mai multe înlesniri la plată;
  • informări susținute, care au generat creșterea exponențială în ultimele 4 luni a numărului de utilizatori în Spațiul Privat Virtual, de la 100.000 la peste 624.000.
  • acțiuni majore de inspecție fiscală la contribuabili mari (de exemplu continuarea controalelor în sistemul bancar).

Agenția Națională de Administrate Fiscală avea planificat pentru luna iulie 2018 un program de încasări bugetare de 23,8 miliarde de lei. A reușit să colecteze 26,8 miliarde lei, ceea ce reprezintă:

  • o creștere de 122,9 % – indice nominal ( 116,6% indice real ). Cu 5 miliarde lei mai mult față de luna iulie 2017 când s-au încasat 21,8 miliarde lei.
  • Un grad de realizare de 112,6 % a programului de încasări, cu 3 miliarde lei mai mult față de nivelul comunicat de M.F.P.

Vezi și:

ANAF a colectat venituri bugetare cu 13,5% mai mari în primul semestru al anului

Ultimile articole

Articole populare