Alianţă în industria informatică la Cluj. Mindmagnet trece la PitechPlus

PitechPlus începe anul al 11-lea de existență ca furnizor de soluții software, prin consolidarea liniei de activitate axată pe comerț electronic, și anunță sosirea agenției MindMagnet în cadrul grupului.

Această fuziune va reuni funcțiile de consultanță și management de proiect cu expertiza complementară a platformei pentru inovare în e-commerce, Magento. Împreună vor oferi soluții integrate pentru clienții existenți ai ambelor companii și își vor extinde portofoliul, prin achiziționarea de noi clienți.

„Pe termen scurt numărul angajaților va crește, la fel ca și complexitatea proiectelor livrate împreună. Ca obiectiv pe termen mediu, vom oferi pieței de e-commerce B2B, soluții bazate atât Magento, cât și Oro Commerce”, a declarat Bogdan Herea, director general al PitechPlus.

MindMagnet va continua să se concentreze pe furnizarea celor mai bune soluții Magento și pe dezvoltarea aplicațiilor web personalizate, cu un accent pe Progressive Web Apps (React, Angular) și design. PitechPlus va folosi infrastructura deja existentă a MindMagnet, pentru a atrage și a dezvolta noi clienți.

Numărul echipei nou formate în ambele birouri din Cluj-Napoca și Târgu-Mureș depășește acum 300 de angajați și va crește la peste 350 de specialiști, până la sfârșitul anului. MindMagnet va continua să funcționeze în cadrul PitechPlus sub același brand și cu aceleași valori și va continua să organizeze conferințele Meet Magento cu ajutorul unei echipe și mai puternice.

„Suntem extrem de încrezători în acest parteneriat și în valoarea mai mare pe care o oferă noua alianță. Puterea și resursele combinate ale companiilor noastre ne vor face cu siguranță mai competitivi la scară globală”, afirmă Vlad Stănescu, director general al MindMagnet. Aceasta este o agenție de dezvoltare web, înființată în 2005 în Cluj-Napoca şi oferă soluții tehnologice pentru piețele locale și globale.

PitechPlus oferă soluții software integrate pentru 40 de clienți din 10 de țări și are o echipă de 300 de angajați în birourile sale de producție din Cluj-Napoca și Târgu-Mureș. Compania este susținător al primei școli gratuite de IT, Academy+Plus, care ajută la dezvoltarea de mai mult de 500 de studenți, începând cu 2014.

PiTechnologies s-a lansat în 2005, oferind consultanță și soluții software de securitate online. În 2012, compania s-a transformat în Pitech+Plus și a devenit centrul unui grup de companii care oferă sprijin noilor afaceri din sferele tehnologie, aplicații mobile și inovație. Aceasta are sedii în Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Berlin, Paris, Lyon, Bruxelles și Praga.

Bucureştiul şi Clujul îşi dispută piaţa

Industria IT din România avea 14.000 de companii și 75.000 de angajați permanenţi, arată un studiu realizat de Clusterul iTech Transilvania. 17.000 de specialişti erau înregistraţi ca persoane fizice autorizate. Jumătate dintre companii sunt localizate în București și în Cluj. Salariul mediu net declarat de către reprezentanții acestora era de 2.600 lei. Peste jumătate dintre companiile participante la studiu au apelat la creșteri salariale de până la 16%. În 2014, piața IT a generat venituri de 4 miliarde de euro. Studiul a avut la bază 14.000 de companii, precum și un eșantion de 393 de reprezentanți ale celor mai mari firme de profil din ţară.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii