Alexandru Dascăl va conduce Prodvinalco încă un cincinal

Consiliul de administraţie al producătorului de băuturi alcoolice Prodvinalco Cluj  i-a prelungit mandatul directorului general Alexandru Romeo Dascăl până la data de 3 decembrie 2022.

Producătorul clujean de băuturi alcoolice și-a mutat pe Calea Baciului nu numai fabrica, dar și sediul administrativ, conform acționarilor companiei. În vechea locație de pe str. Traian din Cluj-Napoca a apărut un complex de birouri și de spații comerciale, pe 4.200 mp.

Conducerea Prodvinalco a radiat punctul de lucru magazin de desfacere de pe str. Traian, dar a înființat apoi un altul pe Bd. Muncii nr. 14. Compania a fost partener într-un proiect cu 22 de apartamente pe str. Avram Iancu, iar în 2009, a început demersurile de avizare pentru o investiţie imobiliară pe str. Horea 33-35.

Societatea a luat ființă în 1932, prin legea prin care se monopoliza de către stat desfacerea spirtului și a derivatelor de spirt, iar în 1947 fabricile de spirt și bere au fost naționalizate. Numele ei s-a transformat în 1951 în Vinalcool și avea în subordine depozite de vin, spirt și rachiuri naturale din județele Cluj, Sălaj, Alba, Bistrița-Năsăud.

În 1972 a fost dat în folosință un mare centru de îmbuteliere și depozitare de băuturi alcoolice la Baciu, unde societatea își desfășoară acum activitatea. După 1990, Prodvinalco s-a transformat în societate pe acțiuni și a fuzionat cu fabrica de spirt din Gherla. Asociația salariaților a preluat în 1997 pachetul de acțiuni deținut de stat.

Compania a realizat în primul semestru din 2015 afaceri de 21 de milioane de lei, în creştere cu 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net net de 5,9 milioane lei. Principalii acţionari sunt Mircea Tode (25,35%), Vasile Albon (23,57%), Viorel-Marcel Hosu (15,55%), Constantin Moraru (15,18%), restul acţiunilor fiind împărţite investitori de pe piaţa alternativă de capital AeRO.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii