Agenţiile de turism dau buzna la charterele de Cluj

Mai mulţi o serie de operatori turistici au anunţat deja că vor opera în această vară avioane spre destinaţiile de vacanţă cu plecare de pe aerogara clujeană.

Destinațiile preferate de turiști pentru 2017 sunt Grecia (insulele Kos, Creta, Rodos, Santorini, Mykonos, Corfu, Zakynthos), Spania (Tenerife, Mallorca, Costa Brava, Costa del Sol, Costa Blanca), Portugalia (Algarve), Turcia (Antalya și Bodrum) şi Muntenegru, conform reprezentanţilor agenţiei Cocktail Holidays. Aceasta a programat zboruri charter din Cluj-Napoca, București, Iași, Timișoara, pentru care turoperatorul estimează o creştere mai mare a vânzărilor datorită acordării tichetelor de vacanţă cu valoare de 1.450 de lei pentru fiecare bugetar.

„Suntem încă în perioadă de Early Booking și cele mai multe rezervări s-au făcut pentru Grecia, Spania şi Portugalia în cazul destinațiilor externe, românii fiind deja conștienți de avantajele rezervării din timp. Însă pentru că tot mai mulți dintre ei au două sau trei vacanțe pe an, anul acesta ne așteptăm la o creștere a cererii pentru destinațiile interne”, precizează managerul Dan Goicea. Agenţia a încheiat 2016 cu afaceri de 15 milioane de euro, în creştere cu 2% faţă de cel precedent şi a deservit 21.000 de turiști, în urcare cu cu 5%.

Operatorii mizează pe înscrierile timpurii

Paralela 45 a programat avioane turistice de la Cluj spre Spania, Grecia, Franţa şi Cipru. Spania, Portugalia, Grecia și Bulgaria sunt destinațiile ce înregistrează o creştere de peste 18% în primele trei luni de înscrieri timpurii, comparativ cu perioada similară din 2016. Românii preferă destinațiile premium și hotelurile de 4-5*, cu servicii de masă complete sau all inclusive. Tariful mediu pentru o rezervare realizată în perioada de Early Booking a fost de 900 de euro.

Operatorul are pentru sezonul estival 47 de plecări săptămânale din Cluj, București, Timișoara, Iași, către 28 de destinații charter și curse de linie. Agenţia a înregistrat afaceri de 44 de milioane de euro în 2016, în creștere cu 6% față de 2015 și estimează pentru 2017 o majorare de 10-12%, prin diversificarea destinațiilor din vestul Europei, în condițiile situației din Turcia.

Spania adună cei mai mulţi turişti în Europa

Principalele destinații preferate din Uniunea Europeană în 2014 erau fost Spania, cu 260 de milioane de nopţi petrecute de turiştii internaţionali, Italia (187 de milioane), Franța (131 de milioane) și Marea Britanie (105 milioane), care au reprezentat împreună peste jumătate din totalul nopților petrecute de nerezidenți în Uniunea Europeană. Destinațiile cel mai puțin căutate au fost Luxemburg și Letonia, relevă datele Eurostat.

Cele mai mari venituri din turismul internațional în 2014 au fost înregistrate în Spania (49 de miliarde de euro) Franța (43,2 miliarde), Marea Britanie (33-35 miliarde). Germania a înregistrat cel mai mare nivel al cheltuielilor pentru turismul internațional, cu 70,3 miliarde de euro în 2014, urmată de Marea Britanie (47,8 miliarde) și de Franța (36,7 miliarde). Spania era statul UE cu cel mai mare nivel de venituri nete din turism în 2014 (35,4 miliarde de euro), în timp ce Germania a înregistrat cel mai mare deficit (-37,6 miliarde de euro).

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii