Aeroportul din Cluj va primi ajutoare de aproape 10 milioane de lei, în urma crizei provocate de COVID

Cinci aeroporturi regionale din România vor beneficia de o schemă de ajutor de stat pentru compensarea pierderilor înregistrate ca urmare a pandemiei COVID-19. Aerportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca va primi peste 8,5 milioane de lei.

Guvernul României va sprijini aeroporturile regionale din Cluj-Napoca, Sibiu, Iași, Craiova și Bacău cu 22 milioane de lei pentru a compensa pagubele provocate de criza COVID-19.

Peste 8,5 milioane de lei vor reveni Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj, sumele de bani provenind din fonduri europene nerambursabile.

„În astfel de momente este foarte important ca autoritățile locale și cele centrale să colaboreze pentru a găsi cea mai bună soluție de a trece cât mai bine și cu costuri cât mai mici prin această perioadă grea, iar administrația liberală dovedește din nou că se poate”, a declarat deputatul PNL, Sorin-Dan Moldovan.

Efectele crizei generate de pandemia COVID-19 asupra traficului de pasageri înregistrat pe aeroporturile care în anul 2019 au avut peste 200.000 pasageri sunt devastatoare. Dacă în luna martie a anului 2019 Aeroportul Internațional “Avram Iancu” din Cluj a fost tranzitat de 200 de mii de pasageri, în luna martie a anului 2020 au fost puțin peste 85 de mii de pasageri.

Lucrurile au devenit și mai rele în lunile următoare când numărul celor care tranzitau aeroportul creștea datorită evenimentelor culturale ce au loc în județul Cluj, astfel o analiză a Guvernului arată că în luna aprilie 2020 au fost 14 370 pasageri comparativ cu 234 de mii câți au fost în aprilie 2019, iar în mai 2020 – 8.866 comparativ cu cei 259 de mii din luna mai a anului 2019.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.