Acţiunile Banca Transilvania au ajuns la un maxim istoric. Se apropie de 3 lei

Titlurile Banca Transilvania (BT) Cluj, cotate de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), s-au remarcat la finalul săptămânii trecute cu o creştere de 3%, la 2,91 lei/unitate, maximul ultimilor nouă ani, conform raportului de piaţă a companiei de intermediere financiară Prime Transaction.

Acţiunile BT au fost şi cele mai tranzacţionate în cadrul şedinţei de vineri, schimburile pe acest simbol fiind în valoare de 10,4 milioane de lei. Profitul net al BT pe primul trimestru al anului este de 246 de milioane de lei, iar cel al grupului financiar BT, de 267 de milioane.

„A fost un început de an bun, cu rezultate conform obiectivelor şi aşteptărilor. Datorită perspectivelor dezvoltării economice din România suntem încrezători privind continuarea planurilor ambiţioase de creştere şi consolidare a băncii şi a grupului BT. Suntem atenți la oportunităţile pieței bancare locale şi investim în digitalizare”, a declarat Horia Ciorcilă, preşedintele BT.

Banca Transilvania are un portofoliu de 2,9 milioane carduri, care a generat tranzacții cu 23% mai mari față de perioada similară a anului precedent. Banca din Cluj a acordat 5 milioane de lei unor programe din domenii precum educație financiară şi antreprenorială, sport, cultură şi cauze sociale. BT se afla la finele lui 2016 pe locul doi în topul băncilor din România în funcţie de active, după BCR şi înaintea BRD.

Cum a evoluat piaţa pentru Banca Transilvania?

Piaţa a avut o evoluţie pozitivă în ultima zi de tranzacţionare a săptămânii, opt dintre indicii BVB încheind şedinţa în creştere. Volumul înregistrat a fost de 37,6 milioane de lei. „Cu excepţia BET-NG, care a avut o depreciere minoră (-0,23%), toţi ceilalţi indici au înregistrat aprecieri”, potrivit Prime Transaction. Fondul Proprietatea a avut o creştere de 1,20%, până la 0,92 lei/acţiune.

Acţiunile OMV Petrom au scăzut cu 0,6%, la 0,33 lei în urma unui rulaj de 4,3 milioane de lei. Vineri au fost tranzacţionate schimbate titluri BRD de 3,8 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 12,8 lei/acţiune. Locul patru în topul lichidităţii a revenit Transgaz, cu un rulaj de 3,6 milioane de lei. Cotaţia a urcat cu 0,48%, la preţul de 419 lei/unitate. Titlurile Digi Communications au închis şedinţă în stagnare, la un preţ de 40,5 lei/acţiune, pe un volum de 0,95 milioane lei.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide 12 acţiuni, a crescut cu 0,67%, iar BET-Plus, cele mai lichide 40 de acţiuni, a înregistrat un avans de 0,71%. BET-FI, al societăţilor de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,92%. Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,58%, iar BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, cu 0,77%.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii