floresti

Avantajele și dezavantajele achiziționării unei locuințe în Florești

Florești este cea mai mare comună din țară, cu o populație de peste 33.000 de locuitori. Din acest motiv, și sectorul imobiliarelor a explodat. În ultimii 10 ani în Florești au fost finalizate 16.300 de locuințe, iar în Cluj-Napoca 12.400.

Avantajele unei locuințe în Florești comparativ cu Cluj-Napoca

„Cel mai mare avantaj este acela de a putea achiziționa un apartament într-un imobil nou construit, la un preț mult mai avantajos decât în Cluj-Napoca. În ceea ce privește evaluările realizate de către bancă pentru creditare, în Florești apartamentele sunt evaluate la prețul lor de vânzare-cumpărare, spre deosebire de Cluj Napoca, unde se știe că evaluările făcute de experți sunt diminuate cu câteva procente bune.” – Ioana Farkas, Agent Blitz

Cel mai mare avantaj al locuințelor din Florești este evident prețul, mai mic decât în Cluj-Napoca.

Prețul mediu în Florești a crescut în luna august cu 15 euro/mp, de la 815 la 830. Creșterea a fost determinată de studenții care își caută o locuință. Prețul este aproape de două ori mai mic decât în Cluj Napocaa, unde prețul mediu în luna august, conform Indicelui Blitz, a fost de 1.492 euro/mp.

Pe lângă avantajul evident al prețului, locuințele vin la pachet și cu alte plusuri, relevante atunci când cumpărătorul ia decizia:

  • Suprafețele generoase ale apartamentelor
  • Compartimentarea modernă a acestora
  • Populația preponderent tânără
Dezavantajele unei locuințe în Florești comparativ cu Cluj-Napoca

Cele mai mari dezavantaje țin de infrastructură: drumuri, canalizare, iluminat, spații de joacă, școli grădinițe. S-a ajuns la ceastă situație deoarece toată lumea a construit blocuri, fără să se investească în rețelele de utilități, în drumuri alternative, spitale sau parcuri.

„Principalul dezavantaj al Floreștiului este traficul, dar autoritățile transmit că situația se va îmbunătăți datorită variantei ocolitoare Tăuți-Răzoare.” – Ioana Farkas, Agent Blitz.

Majoritatea clienților care își caută o locuință în Florești este reprezentată de tineri aflați la început de drum și care accesează cu preponderență creditul Prima Casă, deoarece nu dispun de un avans mai mare de 5%. Urmează apoi studenții cărora le cumpără părinții o locuință și românii plecați în străinătate care investesc în imobiliare.

Citește și: Ziua Mondială Alzheimer, marcată la Cluj-Napoca și Dej

Prețurile apartamentelor din Cluj-Napoca și Florești cresc din nou

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare