Acasă Economic Guvernul ajută aeroporturile din România cu 22 de milioane de lei. Aeroportul...

Guvernul ajută aeroporturile din România cu 22 de milioane de lei. Aeroportul din Cluj primește peste 8,5 milioane de lei

Când vor fi reluate zborurile de pe aeroportul Avram Iancu

În ședința de Guvern de miercuri s-a adoptat o variantă care să ajute aeroporturile din Iaşi, Bacău, Cluj, Craiova şi Sibiu. Toate vor beneficia de sprijin financiar din partea Guvernului pentru a depăși situația economică dificilă creată de pandemia de Covid-19.

”A fost adoptată în această şedinţă de Guvern o schema de ajutor de stat pentru aeroporturile regionale cu un trafic situat între 200.000 şi 3 milioane de pasageri pe an, aflate în subordinea unor judeţe, pentru compensarea pierderilor înregistrate ca urmare a pandemiei COVID-19. Vorbim despre aeroporturile din Iaşi, Bacău, Cluj, Craiova şi Sibiu, care vor beneficia de o compensare a pierderilor în sumă totală de aproximativ 22 de milioane de lei”, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, după şedinţa de Guvern de miercuri.

De asemenea, vicepremierul Raluca Turcan a postat un mesaj pe facebook prin care afirmă că veniturile aeroporturilor au scăzut la un nivel care pune în pericol menținerea acestora în stare operațională.

”Ajutorul de stat oferit de Guvernul României vine ca o gură de oxigen pentru acestea. De exemplu, Aeroportul Internaţional Sibiu va primi aproape 4 milioane de lei, iar cel din Cluj – peste 8,5 milioane de lei. Aceasta în condiţiile în care închiderea activităţii a scăzut traficul aerian în Sibiu cu 51,69% în luna martie, cu 94,46% în luna aprilie şi cu 93,15% în luna mai”, a menționat Raluca Turcan.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version