Ziua Rusiei și Ziua Limbii Ruse, marcate la Cluj-Napoca

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Asociația Vostok în partneriat cu Centrul Rus de Știință și Cultură București a organizat la Bastionul Croitorilor un eveniment destinat culturii și vieții politice, sociale și economice ale Federației Ruse. Acest eveniment a marcat atât Ziua Limbii Ruse cât și Ziua națională a Rusiei.

Scopul evenimentului a fost promovarea culturii ruse în Cluj-Napoca familiarizarea publicului larg cu specificul culturii rusești, promovarea cooperării și a dialogului intercultural și combaterea rasismului, xenofobiei şi intoleranţei.

În cadrul acestui eveniment au fost organizate activități precum: Expoziții de fotografie- fotografii care prezentau peisaje geografice și persoane politice importante din Federația Rusă, Expoziție de costume tradiționale rusești, Concurs de cultură generală cu premii despre geografia, istoria și cultura rusă. La fiecare întrebare corectă, participantul primește un mic premiu (mici statuete, dulciuri, stegulețe și cărți,precum și echipamente IT). Expuneri literare – proză și poezie rusească, Degustare de ceai rusesc și dulciuri, proiecția unui film rusesc.

”Acest eveniment marchează două date importante. Pe data de 6 iunie sărbătorim Ziua de naștere a lui Alexandr Puskin, această zi fiind declarată și Ziua Limbii Ruse. Mă bucur că în librăriile din România sunt cărți în traducerea scriitorilor ruși. Acest lucru înseamnă că interesul față de literatura rusă se păstrează în rândurile cititorilor. Clujul este o capitală dezvoltată a culturii și științei și astfel a avu ocazia să cunoască o serie de scriitori ruși, prezenți la diverse lansări. Literatura contemporană a Rusiei este în plină dezvoltare. Iar pe Data de 12 iunie marcăm Ziua Națională a Rusiei. Această zi este foarte importantă pentru noi rusii, ne adunăm în Piețele din orașele noastre, și pe lângă concerte și divertisment ne gândim ce putem face pentru țara noastră. Tot ce facem noi aici, are dublu rol,  în primul rând sărbătorirea acestor două ocazii și în al doilea rând dorim să aflăm mai multe despre Rusia. Am ales un slogan pentru Centrul de la București: Să redescoperim Rusia împreună. Aveți la dispoziție centrul rus din cadrul UBB de unde puteți afla mai multe despre Rusia”, a precizat Natalia Muzhennikova, directorul Centrului Rus de Știință și Cultură București

Un eveniment inedit a fost premierea învățătorului din comuna Râșca pentru o carieră frumoasă de 40 de ani în slujba elevilor. Acum, la sfârșit de carieră, învățătorul are bucuria ca un elev de al său să strălucească la matematică. Astfel, Gligan Flaviu, elev în clasa a III-a la Școala gimnazială Râșca-Pleș a obținut premiul doi la Olimpiada Satelor, participând împreună cu elevi cu un an mai mari decât el.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău