66 de elevi clujeni au media 10 la Evaluarea Națională: analiză a EN de la nivelul Clujului

Anul acesta 388 de elevi clujeni din clasa a VIII-a au luat 10 la Limba și Literatura Română, pe când 140 de elevi au luat 10 la Matematică. Dintre aceștia, 66 au avut media 10. În total, promovabilitatea a fost 88,71%, iar 554 de elevi clujeni de gimnaziu care au susținut probele de la Evaluarea Națională au avut media sub 5.

Notele de anul acesta în relație cu anii precedenți

Rata de promovabilitate este într-o ușoară creștere anul acesta. Mai puțin de 13% din elevii clujeni care au susținut probele Evaluarii Naționale au avut media sub 5. Aceștia pot urma cursurile unui liceu tehnologic pe unul dintre profilele disponibile sau se pot orienta către o școală profesională. Același lucru se întâmplă și cu cei 88,71% care au promovat evaluarea. Dintre aceștia, 66 au avut media examenelor 10.

Rata de promovabilitate în ultimii ani

 

Referitor la mediile între care elevii s-au situat anul acesta, observăm că elevii clujeni, în procent majoritar, au avut media între 8 și 9 (1221 de elevi). Pe locul doi se situează cei care au avut media între 9 și 10, adică 1106 de elevi. Aceste cifre sunt în creștere față de anul trecut. Se poate observa faptul că mediile între 5 și 7 sunt în scădere. Ceea ce înseamnă că „învățământul clujean este performant din punct de vedere general. Nu se lucrează doar cu elitele” declară inspectorul general Marinela Marc.

Numărul de medii peste 5, pe tranșe de note

 

Anul acesta 388 de elevi clujeni au obținut nota 10 la limba și literatura română, față de 88 anul trecut. La matematică s-au obținut 140 de note de 10 la nivelul clujului, în creștere față de cele 113 de anul trecut. Când vine vorba de mediile de 10, se observă o creștere substanțială întrucât 66 de elevi au avut media 10, față de 29 anul trecut și 14 acum doi ani. Inspectorul general, Marinela Marc, atribuie această creștere masivă faptului că elevii nu au avut distrageri, astfel putând învăța constant.

Alte informații legate de Evaluarea Națională

Promovabilitatea de la limba și literatura română este de 92,89%, pe când cea de la matematică este de 84,45%. Un singur elev a fost eliminat pentru tentativă de fraudă, iar niciun elev nu a fost exclus din examen pe baza pandemiei. Asta înseamnă că niciun elev nu a prezentat simptome de coronavirus și nici nu a existat vreun elev care să fi avut temperatură de peste 37,5 grade.

„Consider că este un rezultat deosebit, merită toate felicitările noastre pentru această reușită, atât elevii claselor a VIII-a, cât și cadrele didactice care i-au pregătit pentru primul examen național. Rezultatele demonstrează că în județul Cluj se lucrează cu responsabilitate și că în tot acest timp s-au depus eforturi, pentru ca elevii să fie pregătiți temeinic, indiferent de modul în care s-au desfășurat activitățile de pregătire, online sau față în față, în spațiul clasei. Felicitări tuturor!”, a declarat doamna inspector școlar general, Marinela Marc

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii