foto: tiff.ro

Wild Tales/Relatos Salvajes, nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun film străin, deschide cea de-a 14-a editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc între 29 mai si 7 iunie 2015. Lider de box office în Argentina, anul trecut, comedia neagră despre răzbunare îi va încânta pe spectatori în Piata Unirii din Cluj-Napoca vineri, 29 mai, de la 20.45.

‘Filmul propus de Argentina la Oscar e sălbatic în toate sensurile cuvântului. Farsa asta despre răzbunare e feroce și incredibil de amuzantă. Regizorul și scenaristul Damian Szifron n-a făcut un singur film, ci șase lipite sub un singur titlu si trimise într-o lume care s-ar putea să nu fie pregătită pentru ele’, scrie revista americană ‘Rolling Stone’. Filmul lui Damian Szifron este co-produs de Pedro Almodovar și a făcut senzație la Cannes 2014, unde a rulat în competiție și a fost cumpărat de distribuitori din lumea întreagă. În România, va fi distribuit de Transilvania Film, în luna iunie.

Wild Tales va fi inclus la TIFF în Focus Argentina, care va cuprinde cele mai bune productii argentiniene din ultimii doi ani și va aduce la Cluj o importantă delegație de regizori, actori și producători. Selecția este realizată în colaborare cu Violeta Bava, directorul artistic al Buenos Aires International Film Festival (BAFICI), cel mai important festival de film din America de Sud. TIFF a încheiat un parteneriat cu BAFICI, urmând ca filmul câștigător al fiecărei competiții naționale să fie proiectat în festivalul-partener. Profesor la Centro de Investigacion Cinematografica din Buenos Aires și co-director al BAL, cea mai mare piață de coproducții din America Latină, Violeta Bava va face parte din juriul competitiei TIFF 2015.

Programul realizat cu sprijinul INCAA (Instituto Nacional de Cine y Artes Audiovisuales) va fi completat de concerte ale unor trupe din Argentina.

Biletele la gala de deschidere TIFF 2015 pot fi achizitionate în avans, începând din 25 februarie 2015, de pe www.biletmaster.ro. Pretul unui bilet este 30 de lei.