Acasă Cultural Vineri seară, concertul anual al Fundației „Mitropolitul Bartolomeu”, susținut de Cvartetul Transilvan

Vineri seară, concertul anual al Fundației „Mitropolitul Bartolomeu”, susținut de Cvartetul Transilvan

Fundația „Mitropolitul Bartolomeu”, în parteneriat cu Academia de Muzică „Gheorghe Dima” și cu Filarmonica de Stat Transilvania, organizează vineri, 25 martie, un concert de muzică clasică, susținut de Cvartetul Transilvan. Evenimentul nu este o noutate, concertul având deja câțiva ani de tradiție. Intrarea este liberă.

Programul concertului va include atât compoziții de renume din repertoriul european, semnate de mari compozitori precum Franz Schubert, Antonin Dvorak sau Joseph Haydn, dar și piese de sorginte locală, precum „Suita românească”. De asemenea, concertul va fi deschis de un recital al Coralei „Psalmodia Transylvanica”, dirijată de Pr. Prof. univ. dr. Vasile Stanciu.

Înființată în anul 2008 de fostul arhiepiscop și mitropolit Bartolomeu Anania, Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” are ca scop principal „acordarea de burse tinerilor merituoși, dar lipsiți de posibilități financiare”. Conform site-ului fundației, aceasta a acordat până în prezent 145 de burse în valoare totală de 363.300 de lei.

Serafim Armanca

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version