Filmul ”Usturoi” are, la Cluj, mai multe bilete vândute decât pelicula americană cu şanse mari la Oscarul din acest an, The Revenant. Producţia românească a fost realizată cu un buget mic, cu ajutorul unui… aparat foto şi al unui telefon mobil!

”Usturoi” este povestea a doi prieteni care pleacă la Cluj să facă bani pentru a-l ajuta pe fratele unuia dintre ei să se căsătorească cu o fată bogată din sat.

Proiecţiile de la cinematograful Florin Piersic au atras un număr record de spectatori

IOANA CĂLIN, director cinema Florin Piersic: Filmul Usturoi a Depăşit The Revenant, a avut 2.600 de spectaori, iar Revenant 2300, cam aşa.

Astfel conducerea cinematografului a decis să proiecteze filmul românesc şi în zilele următoare şi să oprească de la difuzare filmul american, nominalizat la nu mai puţin de 13 categorii ale premiilor Oscar .
Atmosfera ardelenească şi umorul irezistibil sunt două din ingredientele succesului peliculei româneşti.

RADU BĂZĂVAN, scenarist: Este cel mai ardelenesc film facut vreo data, o spun fara modestie, a produs ecouri puternice in randul salajenilor şi clujenilor, care se văd încă şi astăzi.

IOANA CĂLIN, director cinema Florin Piersic: publicul a fost extrem de incantat, s-a distrat copios. e un film care merita revazut.

De astăzi, filmul va putea fi văzut şi în cinematografele din Bucureşti, şi din alte oraşe din ţară.

sursa: TVR Cluj