VIDEO / ”Usturoi” vinde mai bine la Cluj decât filmele de Oscar

Filmul ”Usturoi” are, la Cluj, mai multe bilete vândute decât pelicula americană cu şanse mari la Oscarul din acest an, The Revenant. Producţia românească a fost realizată cu un buget mic, cu ajutorul unui… aparat foto şi al unui telefon mobil!

”Usturoi” este povestea a doi prieteni care pleacă la Cluj să facă bani pentru a-l ajuta pe fratele unuia dintre ei să se căsătorească cu o fată bogată din sat.

Proiecţiile de la cinematograful Florin Piersic au atras un număr record de spectatori

IOANA CĂLIN, director cinema Florin Piersic: Filmul Usturoi a Depăşit The Revenant, a avut 2.600 de spectaori, iar Revenant 2300, cam aşa.

Astfel conducerea cinematografului a decis să proiecteze filmul românesc şi în zilele următoare şi să oprească de la difuzare filmul american, nominalizat la nu mai puţin de 13 categorii ale premiilor Oscar .
Atmosfera ardelenească şi umorul irezistibil sunt două din ingredientele succesului peliculei româneşti.

RADU BĂZĂVAN, scenarist: Este cel mai ardelenesc film facut vreo data, o spun fara modestie, a produs ecouri puternice in randul salajenilor şi clujenilor, care se văd încă şi astăzi.

IOANA CĂLIN, director cinema Florin Piersic: publicul a fost extrem de incantat, s-a distrat copios. e un film care merita revazut.

De astăzi, filmul va putea fi văzut şi în cinematografele din Bucureşti, şi din alte oraşe din ţară.

sursa: TVR Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii