VIDEO / Premiere mondiale, invitați de renume și filme pe toate gusturile, ingredientele de la TIFF 2016

Mai sunt zece zile pana la startul celui mai mare festival de film din Romania. TIFF 2016 va incepe pe data de 27 mai si va aduce 248 de productii din 64 de tari si aproximativ 850 de invitati romani si straini. Filmele vor fi proiectate in 20 de locatii din Cluj.

Printre invitatii speciali ai TIFF 2016 se numără: Iain Smith, producatorul din spatele Mad Max; Sion Sono, supranumit “copilul teribil” al cinema-ului independent japonez si Sarunas Bartas, cel mai cunoscut cineast lituanian.

TUDOR GIURGIU, presedinte TIFF: Pot sa va spun ca sunt filme pentru toate gusturile si toate varstele. Poate este primul an dupa mult timp cand sunt foarte multe premiere mondiale.

Anul acesta vor fi făcute proiectii în premieră şi in cinematograful Dacia, proaspat renovat

TTUDOR GIURGIU, presedinte TIFF: Echipamentul de la cinematograful Dacia, este unul dintre cele mai performante din tara.

Manager-ul TIFF, Cristian Hordila, a anuntat noutatile in ceea ce priveste accesul si achizitionarea biletelor pentru intrarea la TIFF, dar si despre o noua aplicatie de telefon lansata special pentru acest festival.

CRISTIAN HORDILA, manager TIFF: Pe perioada festivalului toate salile de cinema din cadrul TIFF vor beneficia de cod de bare si toate biletele vor putea fi scanate, dupa modelul de la aeroport, un lucru care va eficientiza, facilita si va creste accesibilitatea.

In cadrul Festivalului, actriţele românce Carmen Galin si Lujza Orosz vor fi distinse cu “Premiul de Excelenta”, respectiv cu “Premiul pentru intreaga activitate”.

Festivalului se va deschide cu filmul “6,9 pe scara Richter” care va fi proiectat în Piata Unirii , vineri, 27 mai, de la 21.45, în prezenta rezigorului Nae Caranfil.

sursa: TVR Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii