VIDEO / Nabucco, una dintre cele mai impresionante opere ale tuturor timpurilor, la Opera din Cluj

O poveste legendara despre iubire, putere si umilinta, puternic impregnata de istoria Babilonului. Este vorba despre spectacolul “Nabucco”, a cărui premieră va avea loc duminică la Opera Naţională Română din Cluj, intr-o montare de exceptie si cu o distributie remarcabila.

Opera clujeană aduce publicului una dintre cele mai impresionante opere ale tuturor timpurilor, ce va marca in mod memorabil incheierea stagiunii 2015-2016.

Rolul Nabucco va fi interpretat de baritonul Ionut Pascu, un talent liric recunoscut pe scenele europene, alaturi de soprana de origine sarba, Dragana Radakovic si basul Marius Bolos, solist permanent al Operei Nationale Bucuresti.

Povestea spectacolului “Nabucco”este inspirata din povestea biblica despre Nabuccodonosor, regele Babilonului, care abordeaza povestea sclaviei, infrangerea si exilul evreilor sub teroarea regelui nemilos.
INA HUDEA, regizor: Punctul forte ar fi legatura dintre personajele principale si destinul poporului evreu, legate cu toate de credinta, puterea pe care Nabucco o are si umilinta la care toti trebuie sa o avem pentru a ajunge la credinta, la bunatate, la frumos.

Piesa a fost jucata pentru prima data, in 1842, la Scala din Milano. Spectacolul va coincide cu lansarea campaniei “Ia-ti papionul si vino la Opera!”, ce isi propune sa reaminteasca publicului eleganta actului artistic.

sursa: TVR Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii