VIDEO / Muzeul Farmaciei din Cluj-Napoca, la un pas de a fi evacuat

Muzeul Farmaciei din Cluj-Napoca este la un pas de a fi evacuat. Proprietarii clădirii au câştigat procesul cu institutia şi acum vor sa vanda imobilul! Ordinul de evacuare a muzeului se află deja la executorul judecatoresc, care il poate pune in aplicare in orice moment, informează TVR Cluj.

Muzeul adăposteşte cea mai veche farmacie din Cluj-Napoca, însă acest lucru poate deveni istorie din cauza litigiilor, a birocraţiei şi a neîntelegerilor dintre reprezentanţii instituţiei şi urmaşii proprietarilor.

CARMEN CIONGRADI – manager Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei: avem doua notificari de la o casa de executori judecatoresti, una din septembrie, alta din octombrie, prin care prin care ni se impune sa evacuam acest spatiu. Este important pentru noi ca aceasta colectie sa ramana in acest spatiu unde a functionat neintrerupt din 1573 pana in 1949.

Din punct de vedere juridic s-au facut toate demersurile pentru a păsui mutarea obiectelor de artă. Însă, pârghiile sunt puţine!

Muzeul ar trebui să fie mutat în cel mult 10 zile, dar acest lucru este practic imposibil. Salvarea ar putea veni din partea primăriei, care are drept de preemţiune pentru a cumpăra spaţiul în care funcţionează în prezent muzeul. Până atunci, însă, colecţia muzeului va fi mutată într-o clădire de pe Bulevardul Eroilor

OANA BUZATU – purtător de cuvânt Primaria Cluj-Napoca: în sedinta de saptamana trecuta s-a decis alocarea unui spatiu care sa permita muzeului sa puna colectia in conditii de siguranta pana pana la clarificarea problemelor pe care le au cu proprietarul. Din pacate, timingul evacuarii nu permite finalizarea discutiilor municipalitatii cu proprietarii astfel incat sa nu se resimta aceasta schimbare prin mutarea efectiva a muzeului.

Clădirea, evaluată la circa două milioane de euro, şi muzeul farmaciei au intrat in posesia familiei Hintz in a doua jumatate a secolului 19.

sursa: TVR Cluj

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.