alin tise banner

VIDEO / Magia Nordului, la Cluj. Regina muzicii finlandeze, Tarja Turunen, va concerta, astăzi, la Opera Naţională

Tarja Turunen, regina muzicii finlandeze, va concerta în premieră la Cluj Napoca. Fosta componentă a trupei Nightwish îşi va prezenta cel mai recent proiect al său: recitalul “Ave Maria”. Publicul clujean este invitat în 8 decembrie ora 20, la Opera Naţională, la un show unic, de înaltă calitate artistică, informează TVR Cluj.

Albumul “Ave Maria – En Plein Air”, lansat în 11 septembrie, include 12 piese. Printre acestea se numară şi o variantă proprie şi emoţionantă a piesei “Ave Maria”,  pe care o vom putea asculta live, în premieră, în cadrul concertelor susţinute de Tarja Turunen în România.  Artista finlandeză este cunoscută pentru modul inedit în  care reuşeşte să găsească puncte comune ale unor genuri aparent total diferite.

Prin spectactolul de excepţie “Ave Maria”, Tarja ne aduce mai aproape de magia Craciunului,  alături de muzicienii extrem de talentaţi care o vor acompania pe scenă. Tarja Turunen este una dintre cele mai frumoase şi reprezentative voci ale Finlandei. Ea  a fost vocalista formaţiei Nightwish de la înfiinţarea trupei şi pînă în 2005, dând voce unor piese devenite clasice ca “Wishmaster”, “Wish I Had an Angel” sau “Sleeping Sun”.

După despărţirea de trupă, Tarja a început o cariera solo şi a lansat 4 albume de studio. Talentul şi autoritatea sa muzicală i-au adus şi rolul de jurat în popularul talent show “The Voice of Finland”.

sursa: TVR Cluj