VIDEO / “Fiul lui Saul” a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun lung-metraj străin. Filmul ar putea fi nominalizat şi la Oscar

Filmul “Fiul lui Saul”, în care unul dintre rolurile principale este jucat de actorul clujean Levente Molnar, a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun lung-metraj străin.

Subiectul co-producţiei ungaro-franceze este centrat pe viaţa unui prizonier evreu din Ungaria, forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare de la Auschwitz.

Laszlo Nemes, regizorul filmului: Eu cred că trebuie să ne uităm în istorie, să o cunoaştem cât mai bine, pentru că aceste lucruri s-au întâmplat în realitate şi sperăm să nu se repete. Şi lumea cinematografică poate ilustra cele întâmplate foarte bine şi tocmai acesta este motivul pentru care am făcut acest film.

Filmul a mai fost premiat şi de criticii de film de la Cannes, şi se află pe lista scurtă a filmelor care ar putea fi nominalizate la premiile Oscar.

Detalii inedite despre film puteţi urmări în emisiunea Transilvania Culturală din 7 iunie 2015, ediţie pe care o puteţi viziona integral pe canalul youtube al TVR CLUJ.

sursa: TVR Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii