Uz şi abuz – UNTOLD foloseşte în filmul de prezentare imagini din Bistriţa-Năsăud şi de la Festivalul Usturoiului, fără să le menţioneze

UNTOLD  FESTIVAL care se va desfăşura în perioada 4-7 august 2016 la Cluj-Napoca, beneficiază de un film de promovare al Transilvaniei, legat de mitul lui Dracula, care a devenit deja viral în spaţiul online. Pentru realizarea lui, organizatorii UNTOLD s-au folosit de imagini filmate atât la Castelul Dracula de la Tihuţa, cât şi în Bistriţa-Năsăud, unde au fost surprinse chiar momente din timpul Festivalului Usturoiului, ajuns la a patra ediţie.

Lăudabilă iniţiativa şi spectaculoase imaginile, numai că realizatorii clipului publicitar nu pomenesc nici măcar în treacăt denumirea locurilor prin care au trecut şi au filmat. Nedumerirea este cu atât mai mare cu cât, în timp ce  pe parcursul filmului sunt derulate cadre cu ponei, olari, copii care joacă hapuc şi alte imagini din Festivalul Usturoiului şi din judeţul Bistriţa-Năsăud, sunt prezentate Sighişoara, Bran şi alte obiective turistice din ţară. Acestea, oricât de încântătoare ar fi, nu sunt localizate în Bistriţa-Năsăud și nu au o legătură atât de evidentă cu mitul contelui Dracula cum are acest judeţ, locul în care este localizată geografic cea mai mare parte din acțiunea romanului lui Bram Stoker.

Rămâne de văzut dacă membrii Asociației de Promovare a Turismului „Turist în Bistrița-Năsăud” (la iniţiativa căreia se organizează Festivalul Usturoiului) vor sesiza acest abuz (căci nu de necunoştinţă poate fi vorba în acest caz) dar mai ales dacă, aşa cum ar fi de bun simţ, se vor autosesiza înşişi realizatorii filmului cu pricina.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.