UNITER după 25 de ani- sărbătoare la Gala Premiilor

Luna mai vine pentru iubitorii teatrului românesc cu evenimentul aşteptat cu înfrigurare în fiecare an, Gala Premiilor Uniunii Teatrale din România, (UNITER) gală care anul acesta este una jubiliară.

“Dacă teatrul pare în afara timpului, acest lucru se întâmplă pentru că am intrat deja în timpul în care nu mai există decât teatru. Teatrul este anacronismul viitorului” spune Olivier Py în cartea sa “O mie şi una de definiţii ale teatrului”,  apărută la Editura Tracus Arte, din care nu obosesc să citesc şi să citez de fiecare dată când vorbesc depre teatru.

Fiecare dintre noi – artişti, echipă, spectatori şi telespectatori – este legat într-un fel de Gala Premiilor UNITER. Memoria afectivă a fiecăruia păstrează sentimental amintiri, bucuria unui moment artistic, emoţia unui concurent sau chipul unui actor îndrăgit. De fapt, nostalgii.

Aceste amintiri şi nostalgii s-ar putea numi istorie. Şi Gala o are istorie. Sunt 25 de ani de teatru românesc, tot atâţia ani în care artiştii s-au confruntat pe scena teatrului şi pe scena vieţii. O istorie din care păstrăm imagini care ne emoţionează de câte ori le revedem.

Acum, la ceas aniversar, după 25 de ani de istorie a Teatrului românesc în Gala Premiilor UNITER, vă propunem momente de amintire.

Până în data de 8 mai – când ne vom întâlni pe o altă scenă, într-un alt teatru, pentru a premia alţi artişti, vă invităm să revedem împreună imagini mai lungi sau mai scurte, cu şi despre Gala Premiilor UNITER.

Gala Premiilor Uniter 2017

10 premianţi, 33 de nominalizaţi şi peste 600 de invitaţi din Bucureşti şi din ţară sunt aşteptaţi în data de 8 mai la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara pentru a sărbători performanţa în Teatrul românesc.

Spectacolul-eveniment va începe la orele 21.00 şi va fi transmis în direct pe TVR1, TVR HD, TVR Internaţional, Radio România Cultural şi online pe www.uniter.ro şi www.tvr.ro.

Producători:

UNITER

Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara

Proiect cultural finanţat de: Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi Primăria Municipiului Timişoara – Capitală Culturală Europeană 2021

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii