cj capitala

Centrul de Cultură Urbană Casino din Parcul Central „Simion Bărnuţiu” a găzduit luni, 10 martie de la ora 15, adunarea general ordinară a Asociaţiei Cluj Napoca 2021 Capitală Culturală Europeană.

În cadrul şedinţei s-a prezentat raportul de activitate şi planul de cheltuieli al bugetului aprobat pentru anul 2014.
De asemenea, s-a menţionat că în toamna anului 2015 va avea loc prima etapă a selectării oraşelor ce vor candida pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. În prezent, s-au înscris 8 oraşe din România, urmănd ca pâna în 2016, la sfârşitul celei de-a doua etape de selectare să se afle cine va câştiga licitaţia şi va obţine, cu condiţia îndeplinirii planului de evenimente, titlul pus la bătaie.

“Credem în acest proiect. Suntem diferiţi de celelalte oraşe şi avem mai multe avantaje decât acestea. Suntem multi-etnici, multi-confesionari şi consider că suntem o pată de culoare care poate să aducă câştig. Clujul este complet alături de Turda, Gherla şi tot judeţul cu tradiţiile, valorile şi folclorul existent”, a declarat la eveniment, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vákár István Valentin.

Mihaela Trif