Acasă Cultural Un deceniu de la reînființarea Mitropoliei de la Cluj. Un sobor de...

Un deceniu de la reînființarea Mitropoliei de la Cluj. Un sobor de ierarhi va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Ortodoxă

Scrisoarea Pastorală de Crăciun a ÎPS Andrei Andreicuț

Vineri, 25 martie, Biserica Ortodoxă sărbătorește Buna-Vestire, momentul în care Fecioara Maria primește vestea întrupării lui Dumnezeu. Pentru credincioșii ortodocși clujeni, praznicul are și alte semnificații. Anul acesta se împlinesc zece ani de la reînființarea Mitropoliei Clujului, Maramureștului și Sălajului, dar și cinci ani de la întronizarea Înalt Preasfințitului Andrei în scaunul mitropolitan.

Cu această ocazie, la liturghie vor fi prezenți importanți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, dar și invitați de peste granițele țării. Astfel, soborul ierarhilor va fi compus din Î.P.S. Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Î.P.S. Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Î.P.S. Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale, Î.P.S. Pavel, Mitropolit de Drama (Grecia), Î.P.S. Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, P.S. Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, P.S. Petroniu, Episcopul Sălajului, P.S. Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, P.S. Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului și P.S. Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Totodată, credincioșii clujeni vor avea posibilitatea de a se închina la moaștele Sfântului Gheorghe din Drama, aduse în țară de o delegație condusă de Mitropolitul de Drama, Pavel.

Serafim Armanca

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version