Sunteti aici:CulturalTop 5 cele mai ascultate cântece din/ despre SEPTEMBRIE. Ascultă-le și tu! (audio/ video)

Top 5 cele mai ascultate cântece din/ despre SEPTEMBRIE. Ascultă-le și tu! (audio/ video)

Publicat in data

Top 5 cele mai ascultate cântece din/ despre SEPTEMBRIE. De la The Four Seasons & Frankie Valli la Aura Urziceanu & Aurelian Andreescu, septembrie este o melodie frumoasă pe care îți dorești să dansezi la infinit.

Pentru cititorii Cluj Manifest, intrați în toamnă cu încredere și speranță, am realizat un top al celor mai iubite cântece din și despre Septembrie, din toate timpurile. În acest top, cu sute de milioane de vizualizări/ascultări pentru fiecare cântec, ne bucurăm că există și un „septembrie” românesc.

Top 5 cele mai ascultate cântece din/ despre SEPTEMBRIE

#1 SEE YOU IN SEPTEMBER – Frankie Valli & The Four Seasons

The Seasons este o celebră trupă rock americană din anii 60-70 ai secolului XX (activă, însă, și în prezent). La început, trupa s-a numit „The Four Lovers”. Cu o voce de tenor, Frankie Valli a fost alături de trupă în primele două decenii, apoi a preferat o carieră de solist și de actor. În vârstă de 85 de ani, încă apare pe scenă (ocazional).

https://www.youtube.com/watch?v=cy0kNX5xrnE

#2 SEPTEMBER MORN – Neil Diamond

Dimineața de septembrie e plină de nostalgii, atunci când cântă Neil Diamond, interpret, compozitor și actor, a cărui vogă nu s-a epuizat timp de o jumătate de secol (este activ, pe scenă, din anii 1960 și continuă să scoată hituri și în anii 2010), cu peste 100 de milioane de discuri vândute.

#3 YOU ARE IN MY SEPTEMBER – Igor Krutoy

Compozitor și pianist ruso-ucrainean, stabilit în Franța, Igor Krutoy s-a remarcat mai ales prin compozițiile sale de muzică de film. Este unul dintre cei mai populari compozitori din Rusia, dar melodiile sale (adeseori interpretate chiar de el, la pian) sunt foarte îndrăgite pe întreg mapamondul (deși, surprinzător, mulți nu știu cine e autorul sau chiar atribuie altora compozițiile sale). E de înțeles, poate, de ce unul dintre albumele lui cu muzică instrumentală a fost numit… Deja-Vu. Începând cu anul 1994, Igor Krutoy concertează pe scena din Madison Square Garden (New York, 16 000 de spectatori), în sala de la Taj Mahal cazinou din Atlantic City (6000 spectatori), la Altar Auditorium si Kodak Theatre din Los Angeles. În anii 2000 a început o extraordinară colaborară cu îndrăgita interpretă Lara Fabian.

#4 SEPTEMBER BLUE – Chris Rea

Pentru rockerul britanic Christopher Anton Rea – CHRIS REA – septembrie are culoarea albastră. Dar orice culoare ar avea, trebuie să recunoaștem că suntem cu toții îndrăgostiți de muzica lui. Și noi, și topurile muzicale, pe care le-a cucerit cum cucerest alpiniștii cele mai încalte vârfuri muntoase ale lumii. Chitarist excepțional, a fost adeseori comparat cu Mark Knopfler și Eric Clapton.

#5 SEPTEMBRIE – Aura Urziceanu & Aurelian Andreescu

Chiar dacă e o melodie din repertoriul internațional – adusă pe vorbele românești – această înregistrare din anul 1975 pune în valoare vocile celor doi uriași interpreți români, al căror duet este, oximoronix, puternic și sensibil. Acest „September” scris de Tom Jones și interpretat, la jumătatea deceniului 7 din secolul XX, de Andy Williams, capătă altă aură în interpretarea Aurei și a lui Aurelian.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

INTRA IN DISCUTIE

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...