TIFF 2020 s-a încheiat. Evenimentul a atras 45.000 de cinefili care au urmărit filme în aer liber

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) s-a încheiat duminică, pe 9 august, cu două proiecții sold-out ale comediei franceze „Șterge istoricul” / „Delete History” (r. Benoît Delépine, Gustave Kervern), desfășurate în paralel în Piața Unirii și la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterninară (USAMV).

Chiar și în condiții de siguranță sporită, organizat pentru prima dată exclusiv în aer liber, cel mai mare eveniment din România dedicat filmului a atras, în perioada 31 iulie – 9 august, un număr de 45.000 de participanți. Timp de zece zile, spectatorii au urmărit pe marile ecrane 157 de filme din 49 de țări, prezentate până târziu în noapte în cadrul a 232 de proiecții (față de circa 400 în 2019), în 14 locații, în prezența realizatorilor invitați la această ediție.

În topul preferințelor celor care au ales să-și petreacă serile de vară la TIFF s-au aflat, în acest an, filmele „La Belle Époque”/ „Cei mai frumoși ani” (r. Nicolas Bedos), „Mama”/„Madre”, (r. Rodrigo Sorogoyen), „Corpus Christi” (r. Jan Komasa), „La dolce vita” (r. Federico Fellini), evenimentele din programul „Weekend la Castel” și cele organizate la Arkhai Sculpture Park din Vlaha. 51 dintre evenimentele programate la această ediție au fost sold-out.

Toate cele 500 de locuri disponibile în Piața Unirii din Cluj-Napoca au fost ocupate în fiecare seară dar, chiar dacă festivalul s-a încheiat, câteva dintre hiturile ediției pot fi urmărite în continuare online până pe 16 august, pe TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro), platforma de video streaming a festivalului.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău