Acasă Cultural Teodor Baconschi susține miercuri, la Cluj, conferința „Hristos și civilizația libertății”

Teodor Baconschi susține miercuri, la Cluj, conferința „Hristos și civilizația libertății”

Sala Auditorium Maximum va fi, miercuri, 30 martie, gazda unei noi conferințe organizate de Asociația Edictum Dei. De această dată, în fața clujenilor va vorbi diplomatul și scriitorul Teodor Baconschi, care va dezbate pe tema „Hristos și civilizația libertății. Drumul de la constrângere la conlucrarea cu Dumnezeu”.

Prelegerea se înscrie pe o impresionantă serie de conferințe publice organizate de Edictum Dei. Asociația Edictum Dei s-a remarcat de-a lungul ultimilor ani prin facilitarea întâlnirii publicului clujean cu mari nume ale culturii românești precum Horia-Roman Patapievici, Andrei Pleșu sau Adrian Papahagi. Scopul acesteia este de a îndrepta „privirile tinerilor creștini înspre Slava lui Dumnezeu, manifestată prin Iisus Hristos prin proclamarea evangheliei”.

Conferențiarul de miercuri seara este o personalitate bine cunoscută opiniei publice din România. Scriitor, diplomat, teolog și politician român, Teodor Baconschi este fiul poetului Anatol E. Baconsky.
Ambasador pe lângă Sfântul Scaun, în Portugalia și în Franța, ministru al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi deține un titlu de doctor în antropologie religioasă la Universitatea Paris IV Sorbona. De asemenea, acesta s-a remarcat și printr-o prolifică activitate literară, ultima carte publicată fiind „Facebook: fabrica de narcisism”, apărută la Editura Humanitas, în 2015.

Conferința de miercuri seara va începe la ora 19:00, iar intrarea este liberă.

Serafim Armanca

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version