Teatrul „Aureliu Manea” Turda şi campania „Artiştii pentru artişti”

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

În 25 martie, Teatrul „Aureliu Manea”  din Turda  va aduce pe scenă  spectacolul   În lumea lui Caragiale, scenariul Călin Ciobotari, după „Momente şi schiţe” de I.L.Caragiale”, regia Antonella  Cornici. Spectacolul va fi jucat în cadrul campaniei naţionale Artiştii pentru artişti.

Este vorba despre cea de-a 16-a ediţie a programului UNITER, realizată în parteneriat cu instituţiile de teatru din Bucureşti şi din ţară. Împreună, cei ce îşi desfăşoară activitatea în această ramură artistică vin în sprijinul oamenilor de teatru care au nevoie de ajutor, prin spectacole oferite în numele cauzei artiştilor noştri pentru care scena rămâne o frumoasă amintire.

„Credem că această unitate a breslei – care se întâmplă de 16 ediţii încoace prin acest program – este un semn că prin TEATRU putem schimba vieţi” susţin organizatorii.

Vor fi jucate 12 în Bucureşti şi 18 spectacole în teatrele din ţară, la care vor participa artişti din aproape toate teatrele.

„Artiştii pentru artişti” în Transilvania

Iată spectacolele care se joacă anul acesta în Transilvania sub semnul Artiştii pentru artişti (informaţii despre achiziţia de bilete aflaţi de pe site-urile teatrelor).

8 martie: Onorabila adunare, regia Lendvai Zoltán Teatrul Municipal „Csíki Játékszín” Miercurea-Ciuc

15 martie: Steaua fără nume, de Mihail Sebastian regia Erwin Şimşensohn, Teatrul Naţional Târgu-Mureş – Compania „Liviu Rebreanu”

15 martie: Baraca de Aiat Fayez, regia şi scenografia Tudor Lucanu, Teatrul „Regina Maria”, Oradea

25 martie: În lumea lui Caragiale, scenariul Călin Ciobotari, după „Momente şi schiţe” de I.L.Caragiale”, regia Antonella Cornici, Teatrul „Aureliu Manea” Turda

27 martie: Vulpoiul, regia Florin Zamfirescu, Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu

30 martie: PASĂREA RETRO se loveşte de bloc şi cade pe asfaltul fierbinte, regia Radu Afrim, Teatrul Naţional Târgu-Mureş – Compania „Tompa Miklós”

Se anunţă o lună martie plină de spectacole în care suntem invitaţi cu inima deschisă să mergem la teatru! Ştim cu toţii că fiecare bilet cumpărat înseamnă nu doar un semn de reverenţă pentru munca actorilor, ci şi un ajutor concret.

În urma apelului UNITER, 10 teatre din Bucureşti şi 18 teatre din ţară au programat deja pe tot parcursul lunii martie, şi nu numai, spectacole de teatru ale căror încasări vor alimenta Fondul de Solidaritate Teatrală, fond special constituit pentru întrajutorarea artiştilor cu probleme de sănătate şi existenţă.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău