stagiunea teatrală cluj

Poveste de toamnă, în Cluj. Începe stagiunea teatrală!

Toamna e un prilej de bucurie și inspirație nu doar pentru pictori și poeți. Toamna e și pentru iubitorii de teatru! Stagiunea teatrală 2018-2019 e la debut, iar spațiul cultural  clujean devine mult mai intens și mai colorat.

Teatrul – un motiv pertinent de a vizita Clujul în această toamnă

La Cluj-Napoca, povestea stagiunii de toamnă-iarnă din acest an va începe la 23 septembrie, pe scena Teatrului Național, conform anunțului oficial. Piesa de deschidere, „Țiganiada” (în regia lui Alexandru Dabija, scenariu de Cătălin Ștefănescu, după Ion Budai-Deleanu) se va juca cu începere de la ora 19:00. Pe scena din Cluj, această premieră mult-așteptată va prinde viață cu Adriana Băilescu, Patricia Brad, Ionuț Caras, Cristian Grosu și Anca Hanu, alături de mulți alți actori îndrăgiți. Pe rețelele de socializare, ca și pe unele forumuri culturale se atestă o atmosferă de emoții și nerăbdare în legătură cu această piesă, deci dacă stai în Cluj sau te vei afla aici în trecere, fă-ți timp pentru puțină revigorare spirituală, cu certitudine o să merite!

Așa cum Clujul ne-a obișnuit deja cu evenimentele culturale și artistice de mare valoare, desfășurate fie pe scena teatrelor, fie în aer liber, anul acesta nu va fi o excepție. Ba mai mult, repertoriul Teatrului Național „Lucian Blaga” pentru lunile septembrie și octombrie vine cu piese de mare calibru și pentru toate gusturile. Comedii, drame sau pur și simplu lecții de viață combinate cu ironie și cinism, eleganță și credință pot fi savurate aproape zilnic în superba sală a instituției teatrale.

Plăcerea spectatorilor, invitată la bis!

Și dacă adorați să dăruiți buchete de crizanteme actorilor din scenă, trebuie să aflați că un alt spectacol pe care Teatrul Naţional Cluj-Napoca îşi propune să-l promoveze în această stagiune este “Emigranţii”. Spectacolul a cărui premieră a avut loc în anul 2015 va fi prezentat publicului clujean pe 26 septembrie şi respectiv 13 octombrie. Piesa „Emigranţii”, de Sławomir Mrożek este regizată de Tudor Lucanu, în scenografia lui Cristian Rusu. O creație artistică despre sensul vieții, misiune, libertate și valori, despre vise și iluzii răsturnate. Din distribuţie fac parte Matei Rotaru şi Tudor Lucanu.

Printre alte piese ce se vor juca pe scena teatrului clujean se numără: „Meșterul Manole”, „Povești de dragoste la prima vedere”, „Svejk în concert”, „Angajare de clovn” etc. O prezentare a repertoriului pentru primele două luni ale stagiunii poate fi găsită pe pagina oficială a teatrului, www.teatrulnationalcluj.ro. Dată fiind o asemenea abundență de spectacole foarte bune, cu siguranță se vor găsi cel puțin câteva și pe gustul tău.

Un îndemn pentru localnici și turiști

Bineînțeles, nu doar teatrul va fi prezent în viața culturală a Clujului în acest început de toamnă. Tradițional, evenimentele artistice și de socializare planificate pentru publicul clujean se vor desfășura aproape zilnic, de aceea, dacă ești în vizită la Cluj sau planifici o escală în viitorul foarte apropiat, poți „gusta” o porție delicioasă de cultură la prețuri accesibile sau (de multe ori) chiar gratuit. Fă-ți o agendă potrivită și bucură-te cât poți de ceea ce-ți oferă unul dintre cele mai frumoase orașe ale țării!

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare