Acasă Cultural Scriitorul clujean Radu Țuculescu – invitat la Salonul Dunafeszt din Budapesta

Scriitorul clujean Radu Țuculescu – invitat la Salonul Dunafeszt din Budapesta

Foto: Litero-mania.ro

Scriitorul clujean Radu Țuculescu – invitat la Salonul Dunafeszt din Budapesta. Scriitorul dramaturgul, traducătorul, ziaristul și regizorul de teatru clujean, Radu Țuculescu participă la evenimentele Salonului Dunafeszt, ce se vor desfășura la Cafeneaua Három Holló dinBudapesta, pe 6 septembrie 2019. În cadrul Salonului Dunafeszt vor avea loc lecturi publice, prezentări de carte și reviste, proiecții de film și expoziție de artă, organizate de Societatea Scriitorilor (Szépírók Társasága), a Fundației Lettre din Ungaria, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Goethe Institut și Institutul Cultural Bulgar, alături de Editura Typotex și l’Harmattan, se arată într-un comunicat de presă preluat de Agenția Romanian Global News.
Salonul se va deschide la ora 15:00, iar de la ora 16:30 Radu Țuculescu va vorbi despre cele două romane ale sale, apărute în limba maghiară în traducerea lu i Szőcs Imre: Povestirile mameibătrîne (Öregmama történetei, 2016, Editura Tarandus) și Stalin, cu sapa-nainte (Sztálin, ásóval előre!, 2019, Editura Typotex). Discuția va fi moderată de scriitorul Demény Péter.
La eveniment va mai participa traducătorul Koszta Gabriellași Orcsik Roland, care vor prezenta noul număr tematic, în curs de apariție, al revistei culturale Tiszatáj, care cuprinde și o antologie de opere scrise de autor români, selectate de Demény Péter.
Evenimentul intitulat „Un glas au Dunărea și Oltul” va oferi un bun prilej de discuție despre literatura română contemporană și despre interferențele literaturii maghiare cu cea din România.
Radu Țuculescu a fost distins de-a lungul carierei sale cu numeroase premii la nivel național, iar începând cu 2007 a cunoscut un real succes și în afara granițelor. Cărțile sale au mai fost traduse în germană, franceză, italiană, cehă, sârbă, și ivrit.

Scriitorul clujean Radu Țuculescu – invitat la Salonul Dunafeszt din Budapesta

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Exit mobile version