Scriitorul în cetate cu Gavril Pompei la Uniunea Scriitorilor Filiala Cluj

În seria de conferinţe Scriitorul în cetate poetul şi geograful Gavril Pompei va susţine joi, 17 noiembrie, ora 12, la sediul Filialei clujene a USR conferinţa Ţara Moţilor, o ţară între ţări.

<<Între cele 18 ,,ţări” care binecuvântă pământul strămoşesc, Ţara Moţilor poartă o aură  aparte. Dată nu atât de grefarea ei pe culmile semeţe ale Munţilor Apuseni, cât de imbricarea organică a omului cu locul, a Istoriei cu Geografia, a materiei cu spiritul. Un spaţiu nepereche în visteriile căruia s-au cuibărit deopotrivă măreţia, autohtonia şi eternitatea>> spune Gavril Pompei.

Partea a doua a evenimentului este rezervată unui nou recital de poezie, intitulat Transilvania din cuvinte.

Vor lectura din creaţiile proprii poeţii Horia Bădescu, Doina Cetea, Pompei Gavril, Mircea Goga, Rodica Marian, Victor Constantin Măruţoiu, Iuliu Pârvu, Persida Rugu.

Evenimentul organizat, ca de fiecare dată, de doamna Irina Petraş, preşedintele Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România este dedicat Zilei Naţionale a României şi lanseazăcu acest prilej, proiectul unui volum cu titlul Transilvania din cuvinte (coord. Irina Petraş). Antologia de faţă este gândită în completarea celei editate în 2008, dedicată oraşului nostru, cu titlul Clujul din cuvinte.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii