Salonul anual de artă – un eveniment cultural de excepţie

Joi, 17 decembrie, la ora 18, Muzeul de Artă din Cluj Napoca va gazdui vernisajul „Salonului anual de artă” al Uniunii Artiştilor Plastici, Fliala Cluj.

Desi filiala clujeană ocupă locul al doilea pe ţara in privinţa numărului de membri, după Capitală, aceasta nu deţine incă un spaţiu expoziţional propriu. Artiştii plastici clujeni sunt lideri în ceea ce priveşte participarea la expoziţiile naţionale şi internaţionale, se pliază perfect din punct de vedere relaţional pe conceptul de europenism crativ, activitatea artiştilor clujeni fiind frecvent încununată de premii prestigioase, distincţii şi ordine de stat.

De asemenea, implicarea membrilor Filialei Cluj a UAPR în activităţile de pregătire a candidaturii municipiului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană a fost exrem de concentrată în privinţa strategiei specifice pentru domeniul artelor plastice.

Salonul anual de artă va cuprinde lucrări de pictură, sculptură, grafică, arte textile, ceramică şi fotografie. Anul acesta, evenimentul va atrage un număr record de artişti plastici, critici de artă, specialişti.

CM

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii