Rezidenţă de 12 săptămâni la Londra pentru artiştii vizuali din Europa de Est. Deadline 15 iunie

Fundația Delfina din Londra anunță un parteneriat cu Fundația Gaia Art, care oferă o rezidență de 12 săptămâni unui artist care trăiește și lucrează în Europa de Est, preferabil cetățean al uneia dintre țările acesteia

În aprilie 2017, Fundația Delfina a lansat un nou program tematic Collecting as Practice, iar aplicațiile pentru această temă sunt aşteptate cu interes. Perioada de rezidență este de din 8 ianuarie până la 30 martie 2018.

În timpul rezidenței, Fundația Delfina va dezvolta o serie structurată de evenimente și activități care să permită beneficiarilor:

 • Cercetarea și dezvoltarea domeniilor de interes
 • Dezvoltarea abilităților prin instruire și îndrumare
 • Accesarea informațiilor și resurselor prin studii independente, excursii și ateliere
 • Participare la evenimente interne și externe / publice

Beneficiarul acestei rezidenţe poat fi artist aflat la începutul carierei  sau artist consacrat.

 Artistul ales va primi:

 • o rezidență de douăsprezece săptămâni la Londra, inclusiv o întoarcere, un zbor de clasă economică și o alocație de viață pentru alimente și materiale;
 • Un dormitor single la DF cu facilități comune, cum ar fi spălătorie, bucătărie și sala de mese
 • Oportunități de a participa la viaţa de artă din Regatul Unit prin activități și activități structurate și independente
 • Acces la un program de activități planificate de grup și vizite la organizațiile culturale din Regatul Unit

  CERINȚE:

 • Cetățean est-european, care locuiește și lucrează în prezent în regiune;
 • Artist în căutarea unei oportunităţi de a-şi dezvolta practica
 • Capabil să explice cum experiența unei rezidențe internaționale poate aduce beneficii dezvoltării carierei și, în special, de ce o oportunitate în Londra ar fi benefică
 • În stare să se refere la tema Colectarea ca practică
 • Fluenţă limba engleză

Este de dorit ca solicitantul să aibă o diplomă de licență într-o disciplină relevantă.

PROCESUL DE APLICARE:

Solicitanții trebuie să prezinte:

 • Formularul de cerere completat în limba engleză
 • Un CV care detaliază proiecte, expoziții, ateliere de lucru și rezidențe recente
 • Un portofoliu de lucrări recente
 • Detalii de contact ale unui arbitru

Formularul de aplicaţie poate fi descărcat de pe situl fundaţiei . După completarea ei într-un fişier nu mai mare de 6MB, el va fi trimis la adresa opencall@delfinafoundation.com.

Fundația Delfina

Fundația Delfina este o fundație britanică independentă, non-profit, dedicată facilitării schimbului artistic și dezvoltării practicii creative prin rezidențe, parteneriate și programare publică.

Înființată în 2007, Fundaţia Delfina promovează schimbul artistic și experimentarea. Membrii ei creează oportunități pentru artiștii consacraţi sau în curs de consacrare, curatori și critici, pentru ca aceştia să reflecteze asupra a ceea ce fac, să-și poziționeze practica în cadrul discursului global relevant, să se documenteze pentru definirea carierei lor și să menţină legătura cu colegii. Delfina dezvoltă colaborări internaționale pentru a construi platforme comune de incubare şi dezvoltare, prezentare și discutare a practicilor și a temelor comune.

În principiu, a ceastă fundaţie se preocupă atât de sprijinirea artiştilor, cât şi de stimularea mobilităţii pentru cei din domeniul cultural, a accesului la învăţare, practicare şi promovare a actului şi evenimentului cultural. Ei încurajează spiritul critic şi comunicarea cu publicul, diseminarea noutăţilor din mediul artistic şi promovarea lor. În principal, ei susţin mişcarea vizuală contemporană, mai ales cea mai puţin reprezentată pe piaţa internaţională de artă, care ăţi propune să contribuie la creacrea şi dezvoltarea unui discurs vizual critic la nivel internaţional, graţie programelor derulate.

Fundația Gaia Art

Fundația Gaia Art este o organizație non-profit independentă. Ea este dedicată susținerii diverselor inițiative culturale și creării unei platforme globale, care să încurajeze dialogul multicultural prin practici artistice vizuale, parteneriate, proiecte independente și sprijin pentru producție.

Scopul principal al Fundației este de a prelua provocarea discursului cultural contemporan și de a contribui la dezvoltarea de noi idei și aventuri – devenind, în cele din urmă, o piatră de temelie pentru creștere, educație și inovare. De la lansarea sa, Gaia Art Foundation a fost implicată în proiecte de artă publică, publicare, precum și proiecte curatoriale la Londra și în străinătate.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.