Repetiție cu public a operei Nabucco, sâmbătă, în cadrul „Zilelor Europene ale Operei”

Nabucco a fost compusă de Giuseppe Verdi în 1841, pe un libret de Temistocle Solera, iar Opera Națională Română din Cluj-Napoca invită publicul pe 7 mai 2016, de la ora 12.00, la o repetiție a spectacolului, prin intermediul căreia se alătură teatrelor lirice ce sărbătoresc a 10-a ediție a  „Zilelor Europene ale Operei”, sub genericul „Theatre of the World” („Teatrul lumii”).

Instituția O.N.R. a redevenit recent membru al asociației Opera Europa, care reunește cele mai importante teatre de operă și festivaluri de profil din Europa. La „Zilelor Europene ale Operei” participă nu mai puțin de 90 de teatre și campanii profesioniste de operă, din 24 de țări. Primul „Forum European al Operei” a avut loc la Paris în anul 2007 și a reunit peste 600 de participanţi, dintre care aproximativ 400 au fost profesionişti din domeniu, pe lângă care au mai luat parte 50 de artişti, 70 de iubitori şi prieteni ai acestui gen muzical şi peste 100 de tineri delegaţi.

Motivele pentru care „Zilelor Europene ale Operei” au fost create sunt ca această reuniune majoră să fie promovată dincolo de graniţele Parisului și totodată pentru a celebra în același timp 400 de ani de la compunerea primei opere, au fost create „Zilele Europene ale Operei”, încurajând companiile de profil din Europa să îşi deschidă porţile şi să primească un public divers în cadrul unor activităţi speciale.

Tema acestei ediții este „Teatrul Lumii”, iar în cadrul acestui eveniment de-a lungul anilor participat puțin peste 100 de teatre de operă.

“Am ales pentru această primă și emoționantă întâlnire cu publicul opera „Nabucco” de Giuseppe Verdi, care se repetă în această perioadă pe scena clujeană, în așteptarea premierei din 29 mai. Vom avea cu toții ocazia să vedem cum se desfășoară o repetiție de regie, cu acompaniament de pian, la care vor participa soliștii și corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Repetiția va fi condusă de Ina Hudea, regizorul spectacolului, și va dura aproximativ o oră”, spun organizatorii.

Laura Ciobăniţă

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii